Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη : Η χελώνα Τερέζα αποδείχτηκε δραστήριο... αρσενικό

Κρήτη : Η χελώνα Τερέζα αποδείχτηκε δραστήριο… αρσενικό

Η Τερέζα ζούσε ως οικόσιτο ζώο τουλάχιστον μια δεκαετία και όπως αποδείχτηκε, τελικά, επρόκειτο για δραστήριο... αρσενικό που το έσκασε από το «σπίτι του» για να ζευγαρώσει.

Την περιπέτεια μιας χερσαίας χελώνας, προστατευόμενου είδους που έζησε για μια δεκαετία τουλάχιστον ως οικόσιτο ζώο και στη συνέχεια το… έσκασε για να ζευγαρώσει, ανέδειξε με ανάρτησή της στον λογαριασμό της Ζωόφιλης Δράσης στο Facebook, η Καλλιόπη Μαραβελάκη.

«Μην αιχμαλωτίζετε άγρια ζώα»

Με κεντρικό μήνυμα που απευθύνεται σε όλους, ώστε να μην αγοράζουμε και να μην αιχμαλωτίζουμε προστατευόμενα άγρια ζώα, η κα Μαραβελάκη επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη χερσαία χελώνα, προστατευόμενο είδος της άγριας ελληνικής πανίδας, έζησε ως οικόσιτο ζώο στην πόλη του Ηρακλείου τα τελευταία 10 χρόνια.

Η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη με την… Τερέζα (φωτογραφία cretapost.gr)

Το όνομα της χελώνας ήταν Τερέζα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε από την εξέταση στην οποία υποβλήθηκε πρόκειται τελικά για αρσενικό ηλικίας περίπου 20 ετών, που βρέθηκε από ιδιώτες στον δρόμο καθώς το είχε σκάσει από το σπίτι όπου έμενε ψάχνοντας να ζευγαρώσει.

Διαδικασία «αγριέματος»

Η χελώνα τώρα θα περάσει από διαδικασία «αγριέματος» προκειμένου να μάθει να επιβιώνει μόνη της στη φύση και στη συνέχεια θα απελευθερωθεί στον φυσικό της χώρο, δηλαδή στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεδομένου ότι στην Κρήτη δεν υπάρχουν χερσαίες χελώνες παρά μόνο νεροχελώνες και θαλάσσιες χελώνες.

Στην ίδια ανάρτηση τονίζεται ότι η αιχμαλωσία προστατευόμενων ειδών της ελληνικής πανίδας είναι παράνομη και ως εκ τούτου το λαθρεμπόριο, η αγοραπωλησία και η αιχμαλωσία τους τιμωρούνται από τον νόμο με υψηλά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Πηγή: cretapost.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024