Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μώραλης: Ορατή προοπτική να γίνει ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός

Γιάννης Μώραλης: Ορατή προοπτική να γίνει ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός

Συνεντεύξεις παραχώρησαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο του Πειραιά, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αλλά και ο Νίκος Μπελαβίλας.

Συνεντεύξεις παραχώρησαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο του Πειραιά, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αλλά και ο Νίκος Μπελαβίλας.

Ο Γιάννης Μώραλης επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», αναφερόμενος στο θέμα των τωρινών εκλογών, έκανε λόγο για ανάγκη των πολιτών να ψηφίσουν, ώστε να βοηθήσουν την πόλη τους: «Η αυτοδιοίκηση έχει μια σημασία για τη χώρα και τον πολίτη. Είναι δυστυχής η συγκυρία ότι γίνονται μαζί με τις ευρωεκλογές γιατί συγκρούονται οι πολιτικοί τόνοι για την κεντρική πολιτική σκηνή και μένουν πίσω τα αυτοδιοικητικά. Ο κόσμος ξέρει ότι ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης παίζει μεγάλο ρόλο για τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους και θέλω να πιστεύω ότι θα πάει να ψηφίσει με αυτό τον γνώμονα και να μην αγκυλωθεί στα κόμματά του».

Ως προς τον Πειραιά αλλά και πως βλέπει την επόμενη ημέρα για τον δήμο, ο νυν δήμαρχος επέμεινε στην ανάπτυξη που βασίζεται στη θάλασσα.

«Διέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι και εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα όλο τον χρόνο από τον Πειραιά και αυτό επιβαρύνει την πόλη, αλλά από την άλλη εκεί ποντάρει η πόλη για την προοπτική της και την ανάπτυξή της. Έχουμε δύο κεντρικούς πυλώνες εθνικής οικονομίας που περνάνε μέσα από τον Πειραιά, την ναυτιλία και τον τουρισμό. Η φυσική έδρα της ναυτιλίας είναι στον Πειραιά και αποτελεί την πύλη εισόδου και εξόδου για εκατομμύρια ανθρώπους, είτε μέσω της ακτοπλοΐας είτε μέσω της κρουαζιέρας. Πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες κινούμαστε, αλλά αυτό θέλει χρόνο, να γίνουμε δηλαδή ένας τουριστικός προορισμός γιατί ακόμα δεν είμαστε, είμαστε απλώς πέρασμα για τα νησιά ή την Αθήνα. Για να γίνει αυτό, απαιτείται συνεργασία και δουλειά πολλών, της κεντρικής διοίκησης, της περιφέρειας του δήμου, των εταιριών κρουαζιέρας, των κατοίκων, να γίνει δηλαδή ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός -αλλά είναι μια προοπτική που είναι ορατή».

Τέλος, ο κ. Μώραλης ερωτήθηκε για το θέμα της ιδιωτικής παρουσίας, της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά και ο ίδιος απάντησε: «Βλέπουμε θετικά την παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις είχαμε κατά το παρελθόν, ωστόσο υπάρχουν σίγουρα και αρνητικά σημεία. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να αποκομίζουμε τα θετικά για το λιμάνι του Πειραιά και να βρίσκουμε τρόπους να αντιδρούμε στις κακές λειτουργίες που μπορεί να έχει ένα λιμάνι».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπελαβίλας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ανέφερε ότι στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι φίλοι του προέρχονται από διάφορες παρατάξεις: «Έχω ταυτότητα πολλά χρόνια και θα ήταν υποκριτικό από την πλευρά μου να την κρύψω. Έχω όμως και μια άλλη ιδιότητα, επιστημονική. Μαζί μου έχω τον κόσμο της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων, των ΑΝΕΛ. Στον Πειραιά δεν υπάρχει πόλωση κυβέρνησης αντιπολίτευσης, γιατί ο κόσμος της ΝΔ έχει εγκαταλείψει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μια μεγάλη μερίδα έχει πάει στον γιατρό, τον Νίκο Βλαχάκο».

Ο κ. Μπελαβίλας αναφέρθηκε στους συνυποψηφίους αντιπάλους του, και αναφερόμενος στον Νίκο Βλαχάκο μίλησε για «έναν τίμιο, έναν καλό επιστήμονα που πολλοί ασθενείς του χρωστάνε χάρη. Αλλά και για τον Γιάννη Μώραλη έχω καλά λόγια να πω, γιατί έχουμε συνεργαστεί κατά το παρελθόν, όταν τον είχα βοηθήσει με τα αρχαιολογικά και τα πολεοδομικά του Πειραιά, για τα ζητήματα διαχείρισης ΟΧΕ, γιατί είναι η πατρίδα μου ο Πειραιάς».

Ως προς το έργο που ο ίδιος έχει επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Πειραιάς για όλους» ήταν ξεκάθαρος: «Με ξέρει ο πανεπιστημιακός κόσμος, με ξέρει ο επιστημονικός κόσμος, με ξέρουν οι χιλιάδες φοιτητές μου και οι γονείς τους, που τους έχω διδάξει πολεοδομία και αρχιτεκτονική, με ξέρουν οι άνθρωποι που με βλέπουν εδώ και εννέα μήνες να διευθύνω τον κρατικό οργανισμό της ανάπλασης και να έχω βάλει μπροστά τα μεγάλα μητροπολιτικά έργα της Αθήνας. Δεν με ήξερε ο ευρύς κόσμος, αλλά μας έμαθε».

Ωστόσο ο Νίκος Μπελαβίλας, σχολιάζοντας το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού του, ανέφερε πως όλες αυτές «έχουν αντιγραφεί από τον Γιάννη Μώραλη μια προς μια. Για τις θέσεις του Νίκου Βλαχάκου, ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτε».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024