Ισχυρός σεισμός στο Ελ Σαλβαδόρ – Εκκενώθηκαν σπίτια και στη Νικαράγουα
Μια σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών στις ακτές της Κεντρικής Αμερικής ταρακούνησε σήμερα κτίρια στο Ελ Σαλβαδόρ και στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας Μανάγκουα, οδηγώντας ανθρώπους να εκκενώνουν τις κατοικίες τους.
Μια σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών στις ακτές της Κεντρικής Αμερικής ταρακούνησε σήμερα κτίρια στο Ελ Σαλβαδόρ και στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας Μανάγκουα, οδηγώντας ανθρώπους να εκκενώνουν τις κατοικίες τους.
Δεν υπάρχουν ωστόσο μέχρι στιγμής αναφορές για μεγάλης κλίμακας ζημιές.
Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός έπληξε περίπου 39χλμ. δυτικά- νοτιοδυτικά του Τζιχουιλίλο, στην Νικαράγουα, με εστιακό βάθος 71χλμ.
Ο Χόρχε Μελέντεζ, διευθυντής της πολιτικής προστασίας στο Ελ Σαλβαδόρ δήλωσε πως «δεν υπάρχουν μεγάλες ζημιές».
Το επίκεντρο βρισκόταν κοντά στα χερσαία σύνορα Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρας και Νικαράγουας και κάποιοι κάτοικοι στην Ονδούρα επίσης εκκένωσαν κτίρια.
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442