Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Αυγενάκη - κυβέρνησης για το φόβο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος

Κόντρα Αυγενάκη – κυβέρνησης για το φόβο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να απαντήσει σε έντονο ύφος ότι πρόκειται για παραληρηματικά υπονοούμενα περί αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης προκάλεσε δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία. Η κυβέρνηση απάντησε ότι πρόκειται για παραληρηματικά υπονοούμενα περί αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος .

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Για εμάς η μάχη δεν θα σταματήσει παρά μέχρι την ώρα της κάλπης. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους, αν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία και τις 4 κάλπες να το ξεχάσουν. Θα εγγυηθούμε με τους εκλογικούς αντιπροσώπους μας ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών», συνέχισε και επιτέθηκε στο κυβερνών κόμμα: «Η πραγματική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται ξεκάθαρα: σε 72 από τους 332 δήμους της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ούτε έναν υποψήφιο, ενώ 52 υποψήφιοι έχουν δημόσια αποτάξει την στήριξη του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν επιθυμούν βουτιά στο κενό. Καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρξει ούτε ένα στέλεχος του που θα εκλεγεί στις περιφερειακές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία δουλεύει σκληρά έτσι ώστε όλες οι περιφέρειες να είναι «γαλάζιες»».

Απαντώντας το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημείωσε ότι «η ΝΔ, που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα τον γραμματέα της, κ. Αυγενάκη, να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης».

«Όχι ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις. Αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του, μιλώντας για δήθεν κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Πέραν του μείζονος θεσμικού ατοπήματος, ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες…» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Για «σοβαρό θεσμικό ατόπημα», κάνει λόγο και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στον γραμματέας της ΝΔ.

Ο αρμόδιος για τη διεξαγωγή των εκλογών υπουργός σημειώνει ότι ο κ. Αυγενάκης «τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Ο κ. Χαρίτσης εκφράζει την ελπίδα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν συνολικά τη ΝΔ, ενώ δηλώνει ότι αναμένει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβεί σε κατηγορηματική αποδοκιμασία των δηλώσεων του γραμματέα του κόμματός του.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024