Την αντίθεσή της για τις αλλαγές που προβλέπονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2024 εξέφρασε η γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Πριν λίγες ημέρες η UEFA  σε συνδυασμό με την ECA παρουσίασαν σε πρώτο πλάνο το όραμά τους για το νέο Champions και Europa League και ήδη υπήρξε η πρώτη… επίσημη αντίδραση.

Συγκεκριμένα, η γερμανική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση πάνω στο γεγονός, κάνοντας σαφές πως διατηρεί αρνητική στάση για τις αλλαγές που προωθούνται.

«Σε όλες τις συζητήσεις δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά: το πρώτο αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων (προωθούνται αγώνες τα Σαββατοκύριακα) και η δεύτερη αφορά την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτά θα έχουν αρνητική επίδραση στο ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν είναι προς το συμφέρον της UEFA» τόνισε ο πρόεδρος Σάιφερτ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος της UEFA, Τσέφεριν, θα αξιολογήσει σωστά την αξία των πρωταθλημάτων, που βρίσκονται στην καρδιά του επαγγελματικού ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και οι αλλαγές θα πρέπει να ευνοούν όλες τις ομάδες και όχι μόνο μερικές» ενώ συμπλήρωσε πως τόσο η Μπάγερν, όσο και η Ντόρτμουντ στηρίζουν αυτή την απόφαση.

Γράψτε το σχόλιό σας