Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Αλάσκα: Σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα - Νεκροί και αγνοούμενοι

Τραγωδία στην Αλάσκα: Σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα – Νεκροί και αγνοούμενοι

Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ίνλετ, βρίσκεται κοντά σ' ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας.

Δύο υδροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα χθες Δευτέρα σε νοτιοανατολική περιοχή της Αλάσκας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις από τους επιβαίνοντες σε αυτά και να τραυματιστούν άλλοι δέκα, ενώ ακόμη τρία πρόσωπα αγνοούνται, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή και η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Τα δύο αεροσκάφη, το ένα εκ των οποίων μετέφερε 11 ανθρώπους και το άλλο 5 – πληρώματα και επιβάτες – συγκρούστηκαν πάνω από τη θάλασσα, περίπου 40 ως 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κέτσικαν, δήλωσε ο Τζον-Πολ Ρίος, εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, από το Τζινό.

Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ίνλετ, βρίσκεται κοντά σ’ ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας.

Κανένα από τα δύο μονοκινητήρια ντε Χάβιλαντ δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ή σε επικοινωνία με τον έλεγχο όταν έγινε η σύγκρουση. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024