Οι Αλβανοί στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι αδέλφια που ζουν σήμερα σε δύο διαφορετικές χώρες και πρέπει να ενωθούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, όπως σημειώνει η εφημερίδα του Βελιγραδίου Blic.

«Τμήμα της πορείας προς την ΕΕ»

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Εντι Ράμα δήλωσε ότι βλέπει αυτή την ενοποίηση ως τμήμα της πορείας προς την ΕΕ.

Ο αλβανός πρωθυπουργός υποστηρίζει μια ενιαία περιοχή των Αλβανών χωρίς σύνορα. Δεν θέλω σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία. Πρέπει να εργασθούμε για να επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο, είπε ο Ράμα, σύμφωνα με την Blic.

Πρόσθεσε ότι η Σερβία πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και πρέπει να αναγνωρίσει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος.

Ο Ράμα είπε ότι ποτέ δεν μίλησε για τη λεγόμενη Μεγάλη Αλβανία και ότι είναι όρος που εφευρέθηκε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των Αλβανών.

Είπε ότι οι Σέρβοι και οι Αλβανοί μπορούν να κάνουν στα Βαλκάνια αυτό που έκανε η Γαλλία και η Γερμανία για την Ευρώπη, σημειώνει η εφημερίδα του Βελιγραδίου.

Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ο Νταούτ – αδελφός του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι – μαζί με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, τις επόμενες ημέρες θα έχουν ανοικτή ακρόαση στο Ειδικό Δικαστήριο στη Χάγη.

Θα βρεθούν ενώπιον των δικαστών για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου (UCK) εναντίον των Σέρβων και άλλων μη Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι πρώτες ποινές αναμένονται να γίνουν γνωστές στη διάρκεια του έτους, γράφει η εφημερίδα.

Πηγή: 24chasa.bg και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο