Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής (12/05) την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, επικρατώντας εκτός έδρας της Μπράιτον με 4-1.

Ένα 24ωρο αργότερα όμως τα χαμόγελα έχουν παγώσει στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, αφού οι Πολίτες κινδυνεύουν με πιθανή τιμωρία λόγω της έρευνας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από UEFA, FIFA, FA για οικονομικές παρατυπίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των καθόλα έγκυρων New York Times η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από το Champions League.

Το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συναντήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Νιόν για να εξετάσει τα δεδομένα και να καταθέσει το φάκελο με τα ευρήματα.

Το κατηγορητήριο θα ισχυριστεί ότι στην προηγούμενη έρευνα η Σίτι έδωσε παραποιημένα νούμερα στην αρμόδια επιτροπή αναφορικά με τα οικονομικά της και ότι το ίδιο συνέβη με ψευδή στοιχεία και στην Αγγλία σχετικά με τις χορηγίες της, ώστε να λάβει την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός, Ιβ Λετέρμ, πρόεδρος του συμβουλίου θα έχει τον τελευταίο λόγο σε ενδεχόμενη τελική πρόταση για ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός έτους από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν αυτή η ποινή θα ισχύσει εφόσον επιβληθεί από την σεζόν 2019-20 ή την μεθεπόμενη. Πάντως οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν το δικαίωμα προσφυγής στο CAS.

 

Γράψτε το σχόλιο σας