Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινδυνεύει με αποκλεισμό από Champions League η Μάντσεστερ Σίτι

Κινδυνεύει με αποκλεισμό από Champions League η Μάντσεστερ Σίτι

H πρωταθλήτρια Αγγλίας σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times κινδυνεύει με αποκλεισμό ενός έτους από το Champions League εξαιτίας οικονομικών παρατυπιών σχετικά με το Financial Fair Play

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής (12/05) την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, επικρατώντας εκτός έδρας της Μπράιτον με 4-1.

Ένα 24ωρο αργότερα όμως τα χαμόγελα έχουν παγώσει στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, αφού οι Πολίτες κινδυνεύουν με πιθανή τιμωρία λόγω της έρευνας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από UEFA, FIFA, FA για οικονομικές παρατυπίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των καθόλα έγκυρων New York Times η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από το Champions League.

Το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συναντήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Νιόν για να εξετάσει τα δεδομένα και να καταθέσει το φάκελο με τα ευρήματα.

Το κατηγορητήριο θα ισχυριστεί ότι στην προηγούμενη έρευνα η Σίτι έδωσε παραποιημένα νούμερα στην αρμόδια επιτροπή αναφορικά με τα οικονομικά της και ότι το ίδιο συνέβη με ψευδή στοιχεία και στην Αγγλία σχετικά με τις χορηγίες της, ώστε να λάβει την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός, Ιβ Λετέρμ, πρόεδρος του συμβουλίου θα έχει τον τελευταίο λόγο σε ενδεχόμενη τελική πρόταση για ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός έτους από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν αυτή η ποινή θα ισχύσει εφόσον επιβληθεί από την σεζόν 2019-20 ή την μεθεπόμενη. Πάντως οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν το δικαίωμα προσφυγής στο CAS.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024