Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων, όχι για 13η σύνταξη καρικατούρα

ΚΚΕ: Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων, όχι για 13η σύνταξη καρικατούρα

«Η κυβέρνηση ζητά από το λαό να συνεχίσει να θυσιάζεται για να πάρει κάποιο επίδομα, δηλαδή να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων και οι λαϊκές οικογένειες να επιβιώνουν με επιδόματα», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος

«Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων και όχι για 13η σύνταξη καρικατούρα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων.

«Η κυβέρνηση ζητά από τον λαό να συνεχίσει να θυσιάζεται για να πάρει κάποιο επίδομα, δηλαδή να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων και οι λαϊκές οικογένειες να επιβιώνουν με επιδόματα», δήλωσε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος όταν μιλάει για την αποκατάσταση της εργασίας και όταν τσακώνεται με τη ΝΔ για την 7ήμερη εργασία, τη στιγμή που η πολιτική της ΕΕ είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση, και τη στιγμή που υπάρχει κοινοτική οδηγία που επιτρέπει το συνεχόμενο 12ήμερο.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την προστασία του δικαιώματος της απεργίας, με την κατάργηση του 50+1, μια τροπολογία που, όπως κατήγγειλε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την κάνει δεκτή, αν και δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση, διότι στηρίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, είπε πως είναι δώρο-άδωρο, αφού καλούνται οι χρεωμένοι αυτοαπασχολούμενοι να πληρώσουν, τόσο τα σημερινά χαράτσια, όσο και τις προηγούμενες οφειλές, ενώ δεν τα φέρνουν βόλτα.

Η κυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο-φερετζέ μάταια προσπαθεί να συγκαλύψει πως η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχισθεί, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024