Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση τάζει προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ

Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση τάζει προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ

Στην πολιτική που εφάρμοσε ο πρόεδρος της ΝΔ ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας την απόφασή του για κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία.

Τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα σχέδιά του για την καλύτερη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας σχολίασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 στη ΔΕΘ, όπου είχε υποστηρίξει πως «δεν χρειάζονται νέες προσλήψεις αστυνομικών. Αρκεί η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

Σύμφωνα με την υπουργό, ο κ. Μητσοτάκης, στις 12 Μαΐου 2019, σε διακαναλική συνέντευξη σημείωσε: «Θα προσλάβουμε 1.500 νέους αστυνομικούς», ενώ το πρωί της Τρίτης τόνισε: «Θα προσλάβουμε νέους αστυνομικούς τους οποίους θα θέσουμε αμέσως στη διάθεση της ομάδας “Δέλτα” και της ομάδας “Δίας”».

«Τι σημαίνει «αμέσως» κατά τον πρόεδρο της ΝΔ;» αναρωτήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα:

– Χρειάζεται ενίσχυση η ΕΛΑΣ με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό;

– Δεν γνωρίζει ότι η ΕΛΑΣ προσλαμβάνει προσωπικό μέσω Πανελληνίων εξετάσεων;

– Με τον κανόνα «μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις», που απειλεί να εφαρμόσει η ΝΔ, από πού άραγε θα διώξει 7.500 για πάρει 1.500;

«Προφανώς, στη ΝΔ δεν τα πάνε καλά με τα νούμερα, όσο καλοί κι αν είναι στις αλχημείες. Θέλει να ξεχάσει, βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία. Και είναι ο ίδιος που κατάργησε την Δημοτική Αστυνομία αυξάνοντας το φόρτο της ΕΛ.ΑΣ» συμπλήρωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζοντας πως «τώρα, ως αντιπολίτευση, αίφνης, τάζει προσλήψεις».

Παράλληλα, η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στα Εξάρχεια και την παραβατικότητα που σημειώνεται στην συγκεκριμένη περιοχή. «Αλλά και στο αγαπημένο του θέμα, τα Εξάρχεια το οποίο ανακάλυψαν στη ΝΔ όταν έγιναν αντιπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης υπαναχωρεί από τις εξαγγελίες του» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας: «Ενώ επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια μέσα σε μια μέρα και πως όλα είναι ζήτημα «πολιτικής βούλησης», τώρα εμφανίζεται τα γυρνάει: «θα ακολουθήσω το χρονοδιάγραμμα που θα μου υποδείξουν οι ειδικοί», λέει».

«Κάνει πως δεν βλέπει ο κ. Μητσοτάκης τις πολλές και μεγάλες επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με τελευταία αυτή χθες στην πλατεία Εξαρχείων, με τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών. Έχουν γίνει κατ΄ επανάληψη επιχειρήσεις στην περιοχή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από τις οποίες τουλάχιστον 10 μεγάλης κλίμακας. Επιλέγει να το αγνοεί; Η προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης των πολιτών από τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει τέλος» κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024