Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποίηση της ΕΕ προς την Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ

Προειδοποίηση της ΕΕ προς την Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ

Η Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της και να απόσχει από κάθε τέτοια παράνομη ενέργεια στην οποία η ΕΕ θα απαντήσει καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο.

Προειδοποίηση προς την Αγκυρα να μην προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ απηύθυνε τη Δευτέρα η ΕΕ, δια της ύπατης εκπροσώπου της για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η Μογκερίνι κάλεσε επειγόντως την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της και να απόσχει από κάθε τέτοια παράνομη ενέργεια στην οποία η ΕΕ θα απαντήσει καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο.

Η ευρωπαία αξιωματούχος εστίασε στην καλή συνεργασία μεταξύ των κυπριακών και των ελληνικών αρχών με τις Βρυξέλλες, και επανέλαβε τη δήλωση της 4ης Μαΐου, οπότε εξέφρασε εκ μέρους της ΕΕ «σοβαρή ανησυχία» για την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Μογκερίνι αναφέρθηκε και στη θέση που εκφράστηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στο Σίμπιου την περασμένη εβδομάδα, η οποία όπως είπε, είναι και η «ξεκάθαρη θέση που εξέφρασαν σήμερα οι υπουργοί σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024