Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης: Αναξιόπιστος και αλαζόνας ο Τσίπρας

Αυγενάκης: Αναξιόπιστος και αλαζόνας ο Τσίπρας

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σχολιάζοντας τη χθεσινή του αναφορά για τις ευρωεκλογές τις οποίες - όπως είπε - εκλαμβάνει ως δημοσκόπηση

«Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Ο αναξιόπιστος και αλαζόνας κ. Τσίπρας, αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, μετατρέπει τις ευρωεκλογές από δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης σε δημοσκόπηση», δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Πρακτορείο 104,9 FM», ερωτηθείς σχετικά με το διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών, ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι Έλληνες πολίτες θα πάρουν θέση και είτε θα επιβραβεύσουν τον κ. Τσίπρα, είτε θα πουν «ως εδώ!». Και θα το πουν, θα δείξουν στον κ. Τσίπρα την πόρτα της εξόδου. Μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει καμία νομιμοποίηση, να πάρει καμία απόφαση για αυτή τη χώρα […]

Τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας αν χάσει τις εκλογές; Θα μείνει πρωθυπουργός ή θα υποβάλει την παραίτησή του; Όταν το 2014 κέρδισε στις ευρωεκλογές έτρεξε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε ζητήσει εθνικές εκλογές. Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να ακολουθήσει ακριβώς την ίδια οδό. Δε θα έχει καμία νομιμοποίηση να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και να κρατήσει την καρέκλα του κυβερνήτη, από την ώρα που η πλειονότητα του ελληνικού λαού θα του έχει πει «τράβα στο σπίτι σου». […] Είναι πραγματικά αναξιόπιστος και ανίκανος για να εκπροσωπεί τη χώρα μας, υποτιμά τον ελληνικό λαό, υποτιμά τη λαϊκή βούληση».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης σημείωσε πως «εκ των πραγμάτων η συζήτηση προς τις κάλπες έχει και στοιχεία της εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας, αφετέρου εμείς ως ΝΔ έχουμε ξεκαθαρίσει τι επιθυμούμε, τι πρεσβεύουμε ως μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, που είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», ενώ «ο κ. Τσίπρας ούτε απαντά για το πού ανήκει, ούτε για το πού θέλει να τοποθετήσει την χώρα μας, σε ποια πλευρά μέσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές δομές, δε λέει, επειδή θα αποφασίσει ανάλογα με το τι τον βολεύει ευκαιριακά και μόνο».

«Στο σκάφος ανέβηκε με το αξίωμα του πρωθυπουργού και πιθανόν κάποιοι άλλοι, όπως ακούγεται, με το αξίωμα του υπουργού. Εάν δεν είχαν το θεσμικό αυτό ρόλο, δε θα τους άφηναν ούτε καν να πατήσουν στο ξύλο της θαλαμηγού για να μην το γρατζουνίσουν. Είναι ηθικός ξεπεσμός το να ομολογεί ο κ. Τσίπρας δημόσια πως «προφανώς» δεν τον ενοχλούν οι συναλλαγές, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις «σκαφάτες» διακοπές του. Τι τον ενοχλεί λοιπόν; Ποιο είναι το αξιακό πλαίσιο που πρεσβεύει ως πρωθυπουργός της χώρας;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς για τον πήχη της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και ο μεγαλύτερος αριθμός περιφερειών κάτω από τα χρώματα ή τις απόψεις και ιδέες της φιλελεύθερης παράταξής μας. Και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί […] ούτε μία περιφέρεια δε θα κερδηθεί από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μία από υποψήφιο που πρεσβεύει τις απόψεις, τις θέσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, ούτε μία σε όλη την επικράτεια […] Το ίδιο αισιόδοξοι είμαστε και για τους τρεις μεγάλους δήμους που έχουμε δώσει προτεραιότητα, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η στήριξή μας σε επίπεδο Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά είναι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, Μπακογιάννη, Ταχιάο και Βλαχάκο αντίστοιχα. Από εκεί και μετά σεβόμενοι τις τοπικές κοινωνίες έχουν ανοίξει τα φτερά τους πολλά ικανά αυτοδιοικητικά στελέχη που ανήκουν στην πολιτική μας οικογένεια».

Σχετικά, εξάλλου, με την αντιπαράθεση για την επταήμερη εργασία παρατήρησε: «Δε μίλησε κανείς για επτά ημέρες εργασία, μίλησε για επτά μέρες λειτουργίας μιας εταιρείας, που είναι με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και βεβαίως στο τέλος λειτούργησε προς όφελος των ιδίων μιας κι οι ίδιοι συνηγόρησαν κι απολαμβάνουν τα οφέλη αυτής της σύμβασης του τρόπου λειτουργίας. Πάμε παρακάτω και στην ουσία, δεν θα ασχολούμαστε άλλο με τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ για το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα στη διοίκηση ενός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας διευκρίνισε: «Είναι βέβαιο ότι τα fake news και οι διάφοροι σχολιαστές του ΣΥΡΙΖΑ θα τρέξουν να πούνε, «αχ ο κακός Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί τα νοσοκομεία». Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο χώρος της υγείας χρειάζεται πραγματικά μια περίθαλψη και μια παρέμβαση χειρουργική και επί της ουσίας και, ναι, πιλοτικά σχεδιάζει, στοχεύει να εφαρμόσει και αυτό το μοντέλο αναζητώντας τον καλύτερο τρόπο, τα καλύτερα αποτελέσματα και το όφελος τελικά θα έχει ο πολίτης, γιατί τον πολίτη τον ενδιαφέρει να έχει καλές παροχές υγείας κι όχι κρατικές απαραίτητα, όπως είναι το μοντέλο που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, Πολάκης και Ξανθός».

Σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή και τη στάση της ΝΔ ανέφερε: «Ό,τι θετικό θα το υπερψηφίσουμε, πολύ δε περισσότερο κάτι που έχει εκφραστεί και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας, είναι αυτονόητο πως θα το στηρίξουμε. Το επίδομα που έχει βαφτίσει ο κ. Τσίπρας ως 13η σύνταξη, το οποίο δίνεται πέντε μέρες πριν τις εκλογές -ανήκουστο- αλλά αυτή η οικονομική ενίσχυση στους οικονομικά εξαιρετικά περιορισμένους και αγχωμένους συμπολίτες μας, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δοθεί. Συν τοις άλλοις όμως πρέπει να εφαρμόσουμε μιαν άλλη πολιτική οικονομίας και ανάπτυξης της χώρας -κάτι που φυσικά δεν μπορεί να το κάνει η σημερινή κυβέρνηση- για να πάψουν αυτά τα επιδόματα να είναι η προσμονή των Ελλήνων πολιτών και συνταξιούχων και να είναι μία καθαρή, δυνατή πλούσια σύνταξη που θα έχει δικαίωμα να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης που εργάστηκε για πολλά χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024