Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αμαλιάδα - Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αμαλιάδα – Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, όπου νωρίτερα είχαν καταγραφεί δυο ακόμη σεισμοί με αυξανόμενο μέγεθος.

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, όπου νωρίτερα είχαν καταγραφεί δυο ακόμη σεισμοί με αυξανόμενο μέγεθος.

Προηγήθηκαν δύο σεισμοί

Οι δύο σεισμοί, 3,9 και 4,7 Ρίχτερ είχαν σημειωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 18.31 και στις 19.57 αντίστοιχα, και έθεσαν σε επιφυλακή τους σεισμολόγους ενώ προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους.

«Εχουν γίνει δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι οποίες έχουν αυξανόμενο μέγεθος» δήλωσε o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα τα οποία έχουν δώσει και στο παρελθόν σεισμούς» σημείωσε.

Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Ακης Τσελέντης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση.

Απευθυνόμενος σε αξιωματούχους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής ανέφερε: «Σε ένα μήνα από σήμερα θα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχει λήξει το φαινόμενο. Μέχρι τότε να φροντίσετε όλοι να είστε προσεκτικοί».

Η νέα δόνηση

Η νέα δόνηση, η οποία καταγράφηκε στις 00.27 της Τρίτης από τους σεισμογράφους του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στον νομό Ηλείας, ή 217 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024