Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκο πολιτικό μηχανικό δολοφόνησε η Σεμπάμπ στη Σομαλία

Τούρκο πολιτικό μηχανικό δολοφόνησε η Σεμπάμπ στη Σομαλία

Βομβιστική επίθεση στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τούρκος υπήκοος, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Κυριακή.

Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του εξερράγη, διευκρίνισε η αστυνομία στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Τούρκος ήταν πολιτικός μηχανικός και το αυτοκίνητό του καταστράφηκε ολοσχερώς όταν σημειώθηκε η έκρηξη κοντά στον δρόμο KM4 της πρωτεύουσας, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εξτρεμιστική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια. Η οργάνωση υποστήριξε ότι το θύμα δεν ήταν μηχανικός, αλλά στρατιωτικός.

«Ο ρόλος του Ερντογάν στη χώρα»

Μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, η Σεμπάμπ διεμήνυσε ότι βάζει πλέον στο στόχαστρό της όλους τους Τούρκους στη Σομαλία, κατηγορώντας την κυβέρνηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ιερό πόλεμο στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής.

Το Σάββατο, η Σεμπάμπ ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για βομβιστική επίθεση με στόχο τοπικό αξιωματούχο στην πόλη Μποσάσο, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά στην επίθεση αυτή.

Η Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, πολεμά εναντίον του σομαλικού στρατού και των δυνάμεων της Αφρικανικής Ενωσης για πάνω από μια δεκαετία.

Οι μαχητές της φονταμενταλιστικής οργάνωσης εκδιώχθηκαν από τη Μογκαντίσου το 2011, αλλά συνεχίζουν να ελέγχουν μεγάλο τμήμα της επικράτειας της Σομαλίας, κυρίως στο νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024