Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του εξερράγη, διευκρίνισε η αστυνομία στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Τούρκος ήταν πολιτικός μηχανικός και το αυτοκίνητό του καταστράφηκε ολοσχερώς όταν σημειώθηκε η έκρηξη κοντά στον δρόμο KM4 της πρωτεύουσας, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εξτρεμιστική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια. Η οργάνωση υποστήριξε ότι το θύμα δεν ήταν μηχανικός, αλλά στρατιωτικός.

«Ο ρόλος του Ερντογάν στη χώρα»

Μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, η Σεμπάμπ διεμήνυσε ότι βάζει πλέον στο στόχαστρό της όλους τους Τούρκους στη Σομαλία, κατηγορώντας την κυβέρνηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ιερό πόλεμο στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής.

Το Σάββατο, η Σεμπάμπ ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για βομβιστική επίθεση με στόχο τοπικό αξιωματούχο στην πόλη Μποσάσο, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά στην επίθεση αυτή.

Η Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, πολεμά εναντίον του σομαλικού στρατού και των δυνάμεων της Αφρικανικής Ενωσης για πάνω από μια δεκαετία.

Οι μαχητές της φονταμενταλιστικής οργάνωσης εκδιώχθηκαν από τη Μογκαντίσου το 2011, αλλά συνεχίζουν να ελέγχουν μεγάλο τμήμα της επικράτειας της Σομαλίας, κυρίως στο νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας