
Παναμάς: Πέντε τραυματίες από ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ο σεισμός έγινε σε βάθος 37 χιλιομέτρων, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Η πόλη που ήταν η κοντινότερη στο επίκεντρο ήταν η Σάντα Κρους, περίπου 5 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.
Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών έπληξε χθες Κυριακή τον Παναμά, κοντά στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ο σεισμός έγινε σε βάθος 37 χιλιομέτρων, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Η πόλη που ήταν η κοντινότερη στο επίκεντρο ήταν η Σάντα Κρους, περίπου 5 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας (SINAPROC). Δύο σπίτια κατέρρευσαν και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές, κατά την ίδια πηγή.
Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, σεισμικά παλιρροϊκά κύματα.
Τον Νοέμβριο του 2017, σεισμός 6,5 βαθμών κοντά στις ακτές της Κόστα Ρίκα στον Ειρηνικό Ωκεανό είχε προκαλέσει ζημιές σε κτίρια στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από καρδιακή προσβολή.
Βορειότερα, δύο μήνες νωρίτερα, σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 300 και πλέον ανθρώπους στο Μεξικό.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Με «καύσιμα» την τεχνητή νοημοσύνη και τα crypto τα ιδιωτικά τζετ απογειώνονται
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Οι 12 ανατροπές
- Η συνέντευξη του Ν. Ανδρουλάκη – «Αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ισπανία – Αυστρία 3-0: Άνετη πρόκριση των «φούριας ρόχας», με σούπερ Οϊαρθάμπαλ





