Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφορικά με το Final 4 της Ευρωλίγκας και όσα περιμένουμε να δούμε σε αυτό.
Ο κόουτς των πειραιωτών αναφέρθηκε στον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στην Φενέρμπαχσε και την Αναντόλου Εφές, όσο και για τον δεύτερο μεταξύ των Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Ο Μπλατ υποστήριξε ότι όλα είναι ανοιχτά στον τούρκικο «εμφύλιο» και ότι είναι στην κόψη του ξυραφιού.
Αρχικά δήλωσε λοιπόν ότι: «Ένα κομβικό θέμα των πλέι οφ και των Final-4 είναι η υγεία που θα έχουν οι ομάδες όταν παίξουν. Χωρίς Ντατόμε και Λοβέρν, και κάποιους ακόμα πολύ σημαντικούς παίκτες να μην είναι 100% έτοιμοι, αμέσως η Φενέρ χάνει τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί, που θα είχε στα χαρτιά, λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας της σε τέτοια παιχνίδια.
Την ίδια στιγμή η Εφές έχει κάνει μια εξαιρετική χρονιά όλη τη σεζόν και έχει το μομέντουμ. Το παιχνίδι είναι στην… κόψη του ξυραφιού και αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για να το παρακολουθήσεις».
Σχετικά με την κόντρα των Ομπράντοβιτς και Αταμάν, ο Μπλατ επισήμανε από την πλευρά του πως: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Είχαν κάποιο θέμα, τώρα τελείωσε και έχουν λύσει τις διαφορές τους. Είναι εξαιρετικοί τύποι και οι δύο, τους γνωρίζω πολύ καλά».
Τώρα σε ερώτηση αναφορικά με τον ημιτελικό ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τόνισε ότι η ευστοχία θα είναι το «κλειδί» για τον τελικό νικητή.
Δήλωσε ότι: «Εδώ θα είναι ίσως ακόμα πιο δελεαστικό παιχνίδι, για να το δει κάποιος. Παίζουν δύο ομάδες που είναι στη φύση τους να σκοράρουν πολύ. Θα παίξει, λοιπόν, σημαντικό ρόλο το ποια ομάδα θα είναι πιο εύστοχη, γιατί και οι δύο επιχειρούν πολλά σουτ.
Όταν ακούς το όνομα Ρεάλ Μαδρίτης, σκέφτεσαι αυτόματα την επίθεση, αλλά αν δείτε, η Ρεάλ είναι, αν όχι η καλύτερη, σίγουρα μέσα στις δύο κορυφαίες -αμυντικά- ομάδες αυτή τη χρονιά. Από την άλλη, όταν ακούς ΤΣΣΚΑ, όλοι σκέφτονται την άμυνα, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ επιθετική ομάδα».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.