Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σβίγκου: «Εφιαλτικό το σχέδιο Μητσοτάκη»

Σβίγκου: «Εφιαλτικό το σχέδιο Μητσοτάκη»

«Εφιαλτικό» χαρακτηρίζει το «σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες δεν θα του κάνουν τη χάρη να το εφαρμόσει».

«Εφιαλτικό» χαρακτηρίζει το «σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες δεν θα του κάνουν τη χάρη να το εφαρμόσει».

Μιλώντας στην «Greek News», πριν από τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, η κ. Σβίγκου άσκησε δριμεία κριτική στο πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το οποίο λέει ότι προβλέπει κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, την επιστροφή στον μνημονιακό κανόνα μία πρόσληψη στο Δημόσιο για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις συντάξεων και ασφαλιστικό «τύπου Πινοσέτ».

«Ο κ. Μητσοτάκης, από τη μία ορκίζεται στον νεοφιλελευθερισμό, κι από την άλλη, χαϊδεύει τα αυτιά και υποδαυλίζει την Ακροδεξιά, όπως φάνηκε και από τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει εκχωρήσει το μέλλον της ΕΕ στον εκλεκτό του για την Κομισιόν κ. Βέμπερ, ο οποίος, ούτε στιγμή δεν έχει κρύψει το μένος του κατά, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά οποιασδήποτε βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας, κάτι που είδαμε μόλις προχθές με τις δηλώσεις του εναντίον των θετικών εξαγγελιών της κυβέρνησης. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος αγωνίζεται για τα συμφέροντά του, και ποιος επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην εξουσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζει ότι «δεν είναι προεκλογικές παροχές, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη» και προσθέτει: «Είναι η συνέχεια των θετικών μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση, μετά την ιστορική τομή της εξόδου από τα μνημόνια. Πρόκειται για μόνιμα μέτρα, προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, η οποία υπέστη, όλα τα χρόνια της κρίσης, πολλαπλές μειώσεις στα εισοδήματά της και, τώρα, έφτασε η στιγμή να αποζημιωθεί για τις θυσίες της. Είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για τις ανάγκες των πολλών, ότι για αυτήν, η ανάπτυξη της οικονομίας χωρίς την ταυτόχρονη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών δεν σημαίνει παρά μια ευημερία των αριθμών», σημειώνει η κ. Σβίγκου.

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, επισημαίνει ότι «παρότι ο ίδιος δεν θα τα εφάρμοζε ποτέ, διότι το μόνο που τον απασχολεί στην πραγματικότητα είναι η ευημερία των μεγαλοεπιχειρηματιών που τον στηρίζουν, θα αναγκαστεί να τα ψηφίσει ένα-ένα».

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις χαρακτηρίζει «κρίσιμες», διότι, όπως εξηγεί, «η άνοδος ακροδεξιών, ρατσιστικών, εθνικιστικών κομμάτων είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ συνολικά, αλλά και σε κάθε κράτος ξεχωριστά. Οφείλουμε να προασπιστούμε τις θεμελιώδεις αξίες της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης και της συνεργασίας, ειδάλλως, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επικρατήσει το σκοτάδι και η βαρβαρότητα», σημειώνει.

Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «εδώ και καιρό, το ΚΙΝΑΛ έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σύμμαχο της πιο δεξιάς ΝΔ των τελευταίων δεκαετιών». Και προσθέτει: «Αυταπατώνται αν θεωρούν ότι θα καταφέρουν να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κι ότι θα δρέψουν τους καρπούς της ήττας του. Οι προοδευτικοί πολίτες τους γυρνάνε την πλάτη».

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της Προοδευτικής Συμμαχίας σημειώνει πως «γίνεται ολοένα και πιο ορατή η διάκριση μεταξύ των δύο στρατηγικών σχεδίων για το μέλλον, αυτό της αριστερής, προοδευτικής κι εκείνο της συντηρητικής, δεξιάς, οικονομικά νεοφιλελεύθερης και κοινωνικά φοβικής, αντιδραστικής συμμαχίας. Επισημαίνει, επίσης, ότι «το κρίσιμο στοιχείο είναι η Συμμαχία να ριζώσει στο τοπικό επίπεδο, κι αυτό συμβαίνει, αν κοιτάξει κανείς τη μαζικότητα των εκδηλώσεων που έχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί ανά την Ελλάδα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024