«Θερίζουν» τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη
Τι δείχνουν τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου
Αποκαρδιωτικός είναι ο απολογισμός των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων στο Νομό Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου, από την αρχή του 2019 έχουν καταγραφεί 2 θανατηφόρα και 82 εργατικά ατυχήματα, με τελευταίο θύμα τον 60χρονο οικοδόμο, που έπεσε από ύψος 8 μέτρων και άφησε μετά από λίγες ώρες την τελευταία του πνοή, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά: «Παρά τους αυστηρούς ελέγχους, που γίνονται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την Επιθεώρηση εργασίας, το πρώτο 5μηνο του 2019 έχουν καταγραφεί 82 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα 12 πολύ σοβαρά», ενώ πρόσθεσε ότι: «Αν και η παράλειψη γνωστοποίησης εργατικού ατυχήματος ή η προσπάθεια απόκρυψης αυτού, επιφέρει ποινικές συνέπειες στο πρόσωπο του εργοδότη ή των νομίμως ορισμένων εκπροσώπων αυτού, αρκετές είναι και οι περιπτώσεις, που υπό τον φόβο το θύμα να βρεθεί χωρίς μεροκάματο, τα στόματα μένουν κλειστά και τα εργατικά ατυχήματα δεν καταγράφονται. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που εργαζόμενοι που ενεπλάκησαν σε εργατικό ατύχημα, αποφασίζουν να καταγγείλουν το συμβάν εκ των υστέρων».
Μάλιστα η Διοίκηση του ΕΚΗ, με σχετική ανακοίνωση, κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται σε χώρους εργασίας και κυρίως σε οικοδομές και εργοτάξια, καλώντας την πολιτεία να εξετάσει σοβαρά την έλλειψη προσωπικού, «σε μία νευραλγική υπηρεσία, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλο τον νομό Ηρακλείου», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόλεϊ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μεταγραφή του Σπένσερ από τον Ολυμπιακό
- Ruvan Wijesooriya & Nick Zinner: Η underground σκηνή της Νέας Υόρκης παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα
- Νέο τηλεσκόπιο γυρίζει την «μεγαλύτερη κοσμική ταινία όλων των εποχών»
- Ιράν: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή – Επικαλείται τη δέσμευση των ΗΠΑ να συγκρατήσουν το Ισραήλ
- Σκας από τη ζέστη; Σε νιώθουμε!
- Πετράλωνα: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαχείριση του σοκ των κατοίκων» αποκαλύπτει διασώστης του Ερυθρού Σταυρού
- Προδότες και φουστανελοφόροι
- Η Παπαστράτος επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)







































![Το φαινόμενο candilazo που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό του Καράκας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-01T061443Z_826673436_RC2T4MA6UXNN_RTRMADP_3_VENEZUELA-QUAKE-SKY-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442