Times του Λονδίνου: Αντιμέτωπη με κυρώσεις η Ελλάδα για τις παροχές
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «ο Τσίπρας με τις εξαγγελίες προσπαθεί να ανακόψει την υποχώρηση της δημοφιλίας του» ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων
Στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τους δανειστές μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να προτείνει τη μείωση του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος και την παραβίαση των υποχρεώσεων για το χρέος αναφέρονται οι βρετανικοί Times.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «ο Τσίπρας (σ.σ. με τις εξαγγελίες αυτές) προσπαθεί να ανακόψει την υποχώρηση της δημοφιλίας του» ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει τη δημοφιλία του και την περασμένη εβδομάδα εξήγγειλε μειώσεις σε φόρους και παροχές σε εκατομμύρια Έλληνες που είδαν τις συντάξεις και τα εισοδήματά τους να μειώνονται έως και 40% κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» γράφουν οι Times, σημειώνοντας πως «αυτό έχει αυξήσει τους φόβους στην ΕΕ ότι η Ελλάδα, το «πρόσωπο» της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, απομακρύνεται από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών που της επέτρεψαν να βγει από το τρίτο και τελευταίο πακέτο διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο».
Σύμφωνα με τους Times «ο αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας» θα προχωρήσει σε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ και «αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022».
«Οι ευρωπαίοι επιθεωρητές έμειναν έκπληκτοι από την ανακοίνωση αυτή του πρωθυπουργού» προσθέτουν οι Times.
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442