Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο υπό την μορφή μιας αντίστοιχης τεχνολογίας έκδοσης του μεγαλύτερου SUV της, Opel Grandland X σημειώνοντας παράλληλα ότι όλα τα μοντέλα της θα προσφέρουν κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση έως το 2024.

Το Opel Grandland X Plug-in Hybrid4, όπως ονομάζεται, φιλοξενεί στα σπλάχνα του ένα plug-in υβριδικό σύνολο δια χειρός PSA, το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων απόδοσης 200 ίππων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 109 ίππων.

Το σύνολο συμπληρώνει η μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh η οποία εξασφαλίζει στο γερμανικό SUV ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. και για την επαναφόρτισή της απαιτεί μία ώρα και πενήντα λεπτά σε wallbox 4,7 KW.

Το ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετείται στον μπροστινό άξονα και το δεύτερο στον πίσω, εξασφαλίζοντας και τετρακίνηση όταν αυτή απαιτείται από τις συνθήκες ή τον οδηγό ενώ την μετάδοση της κίνησης στον μπροστινό άξονα αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Η συνδυαστική ισχύς του συνόλου διαμορφώνεται σε 300 ίππους και 450 Nm ροπής, μεγέθη που εξασφαλίζουν στο κορυφαίο SUV της Opel τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 219 χλμ./ώρα ή 134 χλμ./ώρα σε ηλεκτρική λειτουργία.

Παράλληλα με τα μεγέθη επιδόσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι Opel Grandland X Plug-in Hybrid4, στην υβριδική λειτουργία εμφανίζει μεγέθη κατανάλωσης μόλις 2,2 λίτρων/100 χλμ. το οποίο αντιστοιχεί σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόλις 49 γρ./χλμ.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η plug-in υβριδική έκδοση του Grandland Χ θα είναι διαθέσιμη προς παραγγελία, στην Ευρώπη από το προσεχές καλοκαίρι ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2020.