Αποσύρεται υποψήφιος από τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη
νας υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται, μια εξέλιξη που πιθανόν να ευνοήσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είναι ο νικητής των εκλογών του Μαρτίου.
Ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται, μια εξέλιξη που πιθανόν να ευνοήσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είναι ο νικητής των εκλογών του Μαρτίου.
«Από σήμερα δεν είμαι πλέον υποψήφιος για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης με το DSP (το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς)», έγραψε στο Twitter ο Μουάμαρ Αϊντίν.
Η νίκη του Ιμάμογλου σηματοδότησε την πρώτη φορά μέσα σε 25 χρόνια που το κόμμα του προέδρου Ερντογάν ή τα παλαιότερα από αυτό ισλαμιστικά κόμματα δεν κερδίζουν τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Ιμάμογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ανακηρύχθηκε δήμαρχος τον περασμένο μήνα επικρατώντας επί του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου του κυβερνώντος κόμματος, του Μπιναλί Γιλντιρίμ, έπειτα από εβδομάδες έντονης διαμάχης σχετικά με το αποτέλεσμα και από την διεξαγωγή μερικής επανακαταμέτρησης των ψήφων.
Στη συνέχεια ο Ερντογάν και το κόμμα του κήρυξαν άκυρες τις εκλογές μιλώντας για εκλογικές παρατυπίες. Η Ανώτερη Εκλογική Επιτροπή έκρινε την Δευτέρα ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου στις 23 Ιουνίου.
Ο Αϊντίν, ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της Επιτροπής, συγκέντρωσε περισσότερες από 30.000 ψήφους όταν διεξήχθησαν οι εκλογές στις 31 Μαρτίου.
Δεν είναι σαφές αν οι ψηφοφόροι του DSP θα στηρίξουν τον Ιμάμογλου στις νέες εκλογές τον Ιούνιο αλλά και τα δύο κόμματα έχουν κοσμική εκλογική βάση. Ωστόσο, πολλά μικρά κόμματα έχουν ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα τον στηρίξουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την απόφαση για ακύρωση των εκλογών. Το DSP ανακοίνωσε ότι δεν θα κατεβάσει αντικαταστάτη υποψήφιο τον Ιούνιο, σύμφωνα με το δίκτυο NTV.
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442