Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανε, κάν’ το όπως στο Τορόντο!

Στέφανε, κάν’ το όπως στο Τορόντο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του. Τελευταίο του εμπόδιο πριν τον τίτλο στη Μαδρίτη ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο είχε κερδίσει πέρσι τον Αύγουστο στο Masters του Καναδά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιουργεί τον δικό του μύθο στο παγκόσμιο τένις και επιβεβαιώνει απόλυτα όσους υποστήριζαν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Τελευταίος του άθλος η νίκη επί του σπουδαίου Ράφαελ Ναδάλ και μάλιστα σε χωμάτινη επιφάνεια. Ο 20χρονος με μία «μαγική» εμφάνισε χθες το βράδυ επικράτησε με 2-1 σετ του «μυθικού» Ισπανού τενίστα και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Mutua Madrilena Open, όπου απόψε στις 19:30 θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο τενίστες θα βρεθούν αντιμέτωποι. Η πρώτη ήταν πέρσι τον Αύγουστο στο Masters του Καναδά, όπου ο «Τσιτσιφάστ» είχε επικρατήσει με 2-1 σετ και είχε γράψει μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών, είχε κοντραριστεί με τον Τζόκοβιτς στους «16» της διοργάνωσης που έγινε στο Τορόντο και στη συνέχεια είχε προκριθεί στον τελικό, όπου αντιμετώπισε τον Ναδάλ. Αυτή τη φορά, συνέβη το αντίστροφο. Ο Στέφανος έπαιξε πρώτα με τον Ισπανό και στη συνέχεια θα αγωνιστεί με τον Σέρβο, με στόχο τον πρώτο Masters τίτλο στην καριέρα του.

Ο «Τσιτσιφάστ» μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του, τονίζοντας ότι πλέον είναι πιο ώριμος, παίζει με μεγαλύτερη τόλμη και είναι έτοιμος να κατακτήσει τον πρώτο Masters τίτλο. «Είμαι πιο έμπειρος πια απ’ ότι πριν από ένα χρόνο και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο. Είμαι επίσης και πιο θαρραλέος πλέον, με μεγαλύτερη τόλμη και πολύ σκληρότερος πνευματικά. Θα είμαι πολύ καλύτερα συγκεντρωμένος και ψυχολογικά έτοιμος για μάχη, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό στο ματς», τόνισε μεταξύ άλλων.

Το έργο του απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο, δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Το αντίθετο. Είναι ένα πολύ υψηλό εμπόδιο, το οποίο μόνο αν πραγματοποιήσει το τέλειο παιχνίδι θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Για να καταλάβετε πόσο σπουδαίος είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, συνολικά στην καριέρα του έχει πάρει 73 τίτλους, εκ των οποίων οι 32 είναι σε διοργάνωση Masters! Aπόψε μάλιστα o 32χρονος θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του σε ισάριθμους τελικούς στην Μαδρίτη, όπου κατέκτησε το τρόπαιο το 2011 και το 2016.

Ο Στέφανος από την άλλη, έχει πάρει τρεις ATP τίτλους, εκ των οποίων οι δύο στη φετινή σεζόν. Ο πρώτος στην Μασσαλία και ο δεύτερος πριν από ακριβώς μία εβδομάδα στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Ο Τσιτσιπάς εκτός από τον Τζόκοβιτς έχει να αντιμετωπίσει και την κούραση, καθώς προέρχεται από δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες, όπου έδωσε μεγάλες μάχες με σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου τένις. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι η νίκη επί του Ναδάλ ήταν η 27η στη φετινή σεζόν για τον 20χρονο συμπατριώτη μας, αλλά και 8η συνεχόμενη!

Με τη νίκη επί του «Ματαντόρ» μάλιστα χτύπησε νέο career high, καθώς την Δευτέρα θα ανέβει στο Νο. 7 της κατάταξης. Απόψε, με την ψυχολογία στα ύψη, θα τα δώσει όλα με στόχο έναν ακόμα άθλο. Τον μεγαλύτερο της καριέρας του. Είναι έτοιμος, είναι δυνατός, αισθάνεται καλά και απειλεί ευθέως τον Νόβακ Τζόκοβιτς…

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη νίκη του Στέφανου επί του Νόβακ στο Τορόντο:

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024