Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Δεν τίθεται προς το παρόν θέμα εμπιστοσύνης μετά τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Τραμπ: Δεν τίθεται προς το παρόν θέμα εμπιστοσύνης μετά τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι δεν θεωρεί την πρόσφατη εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα «παραβίαση της εμπιστοσύνης» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι δεν θεωρεί την πρόσφατη εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα «παραβίαση της εμπιστοσύνης» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απάντησε, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ιστότοπο Politico κατά τη διάρκεια μακροσκελούς συνέντευξης που του παραχώρησε, ότι δοκιμάστηκαν «πολύ συνηθισμένα πράγματα».

«Είναι μικρού βεληνεκούς και δε θεωρώ ότι είναι παραβίαση της εμπιστοσύνης καθόλου. Και, ξέρετε, κάποια στιγμή μπορεί να το θεωρήσω. Αλλά σε αυτό το σημείο όχι» είπε ο Τραμπ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς προχθές Πέμπτη, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο Τραμπ είπε ότι ενδέχεται να πάψει να πιστεύει πως έχει φιλική σχέση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την οποία έχει περιγράψει με την έκφραση «πολύ δυνατή». «Εννοώ πως είναι πιθανό πως σε κάποιο σημείο μπορεί, αλλά όχι τώρα, καθόλου» είπε ο Τραμπ.

Την Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να αφήνει ανοιχτή την πόρτα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ουάσινγκτον με την Πιονγκγιάνγκ.

«Η σχέση συνεχίζεται (…) Ξέρω ότι θέλουν να διαπραγματευτούν, μιλούν για διαπραγματεύσεις. Αλλά δε νομίζω πως είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν» είπε σε δημοσιογράφους.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εκτοξεύτηκαν πολλοί βαλλιστικοί πύραυλοι, που διήνυσαν αποστάσεις πλέον των 300 χιλιομέτρων πριν πέσουν στη θάλασσα.

Οι εκτοξεύσεις αυτές ήταν οι πρώτες έπειτα από ενάμιση χρόνο, περίοδο κατά την οποία η κορεατική χερσόνησος μετατράπηκε σε θέατρο μιας εντυπωσιακής αναθέρμανσης των σχέσεων και της έναρξης διαπραγματεύσεων όσον αφορά τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Όμως, η δεύτερη συνάντηση κορυφής του Τραμπ και του Κιμ, το Φεβρουάριο, κατέληξε σε φιάσκο. Οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στις παραχωρήσεις που όφειλε να κάνει η Πιονγκγιάνγκ, για να εξασφαλίσει άρση των κυρώσεων. Έκτοτε ο Κιμ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για κακοπιστία και αξίωσε να αλλάξει συμπεριφορά.

Παρά το ότι έκανε νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, οι περισσότεροι αναλυτές δεν περιμένουν η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024