Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεσόγειος: Περιπολικό σκάφος της Μάλτας διέσωσε 85 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα

Μεσόγειος: Περιπολικό σκάφος της Μάλτας διέσωσε 85 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα

Η Μάλτα ηγείται των προσπαθειών της ΕΕ για την υποδοχή μεταναστών που διασώζονται στην Κεντρική Μεσόγειο, μετά την άρνηση της Ιταλίας να δεχτεί σωστικά σκάφη

Ένα μαλτέζικο περιπολικό σκάφος διέσωσε αργά χθες το βράδυ 85 μετανάστες και θα τους μεταφέρει αργότερα σήμερα στη Μάλτα, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Οι μετανάστες, που φέρονται να προέρχονται από τη Βόρεια και την Ανατολική Αφρική, επέβαιναν σε μια ξύλινη βάρκα που βυθιζόταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Η Μάλτα ηγείται των προσπαθειών της ΕΕ για την υποδοχή μεταναστών που διασώζονται στην Κεντρική Μεσόγειο, μετά την άρνηση της Ιταλίας να δεχτεί σωστικά σκάφη.

Η τελευταία περίπτωση αφορά το σωστικό πλοίο ΜΚΟ Alan Kurdi, που περισυνέλεξε 60 μετανάστες. Αφού του αρνήθηκε η Ιταλία τον ελλιμενισμό, του επιτράπηκε να αποβιβάσει τους μετανάστες στη Μάλτα στις 13 Απριλίου, ώστε να μεταφερθούν στη συνέχεια στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε τη Μάλτα την Τρίτη και εξήρε τις ενέργειες της χώρας στο μεταναστευτικό.

«Αναμφίβολα, η Μάλτα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις στο μεταναστευτικό σε σχέση με το μέγεθός της και τον πληθυσμό της. Συνολικά στο επίπεδο της ΕΕ έχουμε επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης ως προς τις αφίξεις, αλλά στη Μάλτα οι αφίξεις αυξήθηκαν το 2018 εξαιτίας των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο και της ρευστής και επισφαλούς κατάστασης στη Λιβύη» δήλωσε ο ίδιος.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024