Μια από τις μεγάλες διαφορές της φετινής χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο (για την ακρίβεια από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου…) σε σχέση με άλλα χρόνια είναι οι διαιτητές από το εξωτερικό στα ντέρμπι, με τους οποίους ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος.
Ο Δικέφαλος μετράει οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες σε διαιτητές με ξένους ρέφερι.
Τον φετινό τελικό του Κυπέλλου ορίστηκε να διευθύνει ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ.
Αυτός στο παρελθόν έχει σφυρίξει σε δύο ευρωπαϊκά ματς του ΠΑΟΚ: το εκτός έδρας 0-0 με τη Μακάμπι Χάιφα το 2013 και την ήττα με 0-1 στην Τούμπα από τη Φιορεντίνα το 2014.
Την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει 80% νίκες με ξένου διαιτητές και παραμένει αήττητος σε 10 ματς, η ΑΕΚ έχει μόλις μια νίκη σε 8 ματς με ξένους ρέφερι (4 ισοπαλίες και 3 ήττες) και αυτή απέναντι στον Ατρόμητο.
Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ με ξένους διαιτητές από τον περσινό τελικό έως τώρα έχει ως εξής:
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών