
ΗΠΑ : Στα Στενά του Ορμούζ το Λίνκολν, αν χρειαστεί
Το αεροπλανοφόρο Λίνκολν και η ομάδα των σκαφών συνοδείας του πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ο αντιναύαρχος που διοικεί τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δήλωσε χθες Πέμπτη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πληροφορίες που καταδεικνύουν την ύπαρξη απειλής από πλευράς του Ιράν δεν θα τον αποτρέψουν να στείλει αεροπλανοφόρο στα Στενά του Ορμούζ, εάν κρίνει πως είναι απαραίτητο.
Πέρασε στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο αντιναύαρχος Τζιμ Μαλόι, διοικητής του Πέμπτου Στόλου, ο οποίος σταθμεύει στο Μπαχρέιν, δεν ξεκαθάρισε αν αυτό σημαίνει πως θα διατάξει τη δύναμη κρούσης του USS Abraham Lincoln να πλεύσει προς αυτή την περιοχή στρατηγικής σημασίας, από την οποία περνάει το ένα πέμπτο του πετρελαίου που καταναλώνεται παγκοσμίως σε ετήσια βάση.
Το Λίνκολν και η ομάδα των σκαφών συνοδείας του πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα χθες Πέμπτη, που σημαίνει ότι πλέον τελεί υπό τις διαταγές του Μαλόι.
«Αν χρειάζεται να το φέρω στα Στενά θα το κάνω», είπε ο Μαλόι τηλεφωνικά στο πρακτορείο. «Δεν έχω περιορισμούς ούτε αμφισβητήσεις, αν θέλω να το στείλω οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή».
Η ένταση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον δεν σταματά να ανεβαίνει αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.
«Ο Τραμπ μας οδηγεί σε αχρείαστο πόλεμο»
Η αμερικανική διπλωματία διεμήνυσε εκ νέου χθες ότι οποιαδήποτε «επίθεση» από το Ιράν ή τους συμμάχους του εναντίον αμερικανικών συμφερόντων ή αμερικανών πολιτών θα αντιμετωπιστεί με «άμεσο και αποτελεσματικό» τρόπο.
Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τιμ Κέιν δήλωσε χθες ότι ανησυχεί πως «η κυβέρνηση Τραμπ μας οδηγεί προς έναν αχρείαστο πόλεμο».
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ
- Οι Δήμοι φτιάχνουν τα δικά τους 112 – «Βρίσκεστε στην υπόγεια διάβαση Χ. Αποφύγετε τη στροφή δεξιά, κίνδυνος εγκλωβισμού»
- «Γιατί μας αντιπαθούν στη Μέση Ανατολή;» – Η ιστορική απάντηση του Κένεντι που ξέχασαν όλοι οι πρόεδροι
- Ώρα για «θεσμικές απαντήσεις» από την Κοβέσι – Τι θα συζητήσει με τον Γ. Φλωρίδη
- Επίδομα ανεργίας: Τέλος για όσους αρνούνται θέσεις εργασίας σύμφωνα με το νέο καθεστώς
- Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι κοινοί λογαριασμοί – Πώς απαλλάσσονται






