Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ρατσιστική φωτογραφία για το βασιλικό μωρό Άρτσι από παραγωγό του BBC

Η ρατσιστική φωτογραφία για το βασιλικό μωρό Άρτσι από παραγωγό του BBC

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ανάρτηση παραγωγού του BBC, με ρατσιστικό περιεχόμενο, που παρομοιάζει τον νεότερο βασιλικό γόνο Άρτσι του Γουίνσδορ με.. χιμπατζή.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC, Ντάνι Μπέικερ προκάλεσε την οργή των Βρετανών, με ένα ιδιαίτερα ατυχές tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Μπέικερ δημοσίευσε συγκεκριμένα μία ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός ζευγαριού, που κρατούν ανάμεσά τους έναν μικρό χιμπατζή. Στη λεζάντα έγραψε: «Το βασιλικό μωρό φεύγει από το νοσοκομείο».

Ευθύς εξαρχής το εν λόγω tweet για το μωρό του Χάρι και της Μέγκαν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να το κατεβάσει πολύ γρήγορα απολογούμενος: «Ζητώ συγγνώμη αν η σατιρική φωτογραφία για τον μικρό αναστάτωσε ορισμένους. Δεν το σκέφτηκα ποτέ (το ρατσιστικό περιεχόμενο), γιατί δεν έχω αρρωστημένο νου. Από τη στιγμή που μου επεσήμαναν τους πιθανούς συνειρμούς, κατέβηκε. Και αυτό ήταν.»

Μετά την δημόσια συγγνώμη του, προχώρησε στην διαγραφή της ανάρτησης ενώ ζήτησε να σταματήσουν και τα «ομαδικά υβριστικά tweets» εναντίον του.

Ζητούν την παραίτησή του

Αν και εξέφρασε την συγγνώμη του καθώς και διέγραψε από τον λογαριασμό του το tweet, οι υπόλοιποι χρήστες του Twitter δεν μπορούν να το ξεχάσουν τόσο εύκολα.

Πολλοί χρήστες συνέχισαν να αναρτούν post στα οποία επέκριναν τον ραδιοφωνικό παραγωγό του BBC για το σχόλιό του αναφορικά με τον νεογέννητο Άρτσι, με το πιο αιχμηρό σχόλιο να δηλώνει: «Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός. Το βασιλικό μωρό είναι μόλις δύο ημερών και ήδη τρολάρεται από τον Ντάνι Μπέικερ που τον συνέκρινε με χιμπατζή… και ύστερα ο Μπέικερ ισχυρίζεται πως δεν είναι ρατσιστής.»

Η καλύτερη απάντηση στο ατυχές συμβάν δόθηκε όμως, από το ίδιο το βασιλικό ζεύγος Χάρι και Μέγκαν, με την τελευταία τους ανάρτηση στο Instagram.

Εκτός του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, στη φωτογραφία φαίνεται η βασίλισσα Ελισάβετ πλάι στην μητέρα της Μέγκαν, Μάρκλ Ντόρια, να κοιτούν με στοργή τον μικρό Άρτσι, περνώντας συμβολικά το μήνυμα ότι ο ρατσισμός δεν χωράει στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024