Σε μια εποχή που ο ευτελισμός της πολιτικής έχει χτυπήσει κόκκινο και η συγγνώμη είναι άγνωστη λέξη για τους πολιτικούς, καλό είναι να αναφερόμαστε και σε κάποιες διαφορετικές περιπτώσεις. Μια τέτοια αφορά στον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και σε μια αναφορά που έκανε στο debate. Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης κατηγόρησε τον Θανάση Διαβολάκη, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ότι συμπαρατάχθηκε με τη Χρυσή Αυγή κι εκδόθηκαν κοινές αποφάσεις.

Σε μια ένδειξη πολιτικού πολιτισμού, ο δήμαρχος του Πειραιά αναγνώρισε ότι έκανε λάθος ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο και με ανάρτησή του στο facebook του ζήτησε συγγνώμη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης έγραψε στη σελίδα του:

Κατά τη διάρκεια του σημερινού (σ.σ. του χθεσινού) debate ανέφερα ότι εκπρόσωποι του Σύριζα, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή συνεδρίαση προ των εκλογών του 2014 και 2015 μαζί με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής βγάζοντας μάλιστα ομόφωνες αποφάσεις, ενώ αντίστοιχα φέτος αποχώρησαν από την αντίστοιχη διαπαραταξιακή.
Οφείλω προσωπικά να ζητήσω συγγνώμη από τον Θανάση Διαβολακη, καθως είναι αλήθεια ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η μόνη παράταξη που είχε αποχωρήσει.
Εμμένω φυσικά στην τεκμηριωμένη άποψή μου για τους εκπροσώπους του Λιμανιού της Αγωνίας, της παράταξης του Σύριζα, οι οποίοι συμμετείχαν τότε, βγαζοντας ομοφωνες αποφάσεις ενώ τώρα αποχωρούν και καταγγέλουν δήθεν τη σημερινή δημοτική αρχή».

Τουλάχιστον σε θέματα αρχής μπορούν να υπάρχουν και παραδείγματα πολιτικού ήθους…