Ο πολιτικός πολιτισμός του Μώραλη
Εκανε μια λάθος αναφορά στο πρόσωπο στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αμέσως το αναγνώρισε
Σε μια εποχή που ο ευτελισμός της πολιτικής έχει χτυπήσει κόκκινο και η συγγνώμη είναι άγνωστη λέξη για τους πολιτικούς, καλό είναι να αναφερόμαστε και σε κάποιες διαφορετικές περιπτώσεις. Μια τέτοια αφορά στον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και σε μια αναφορά που έκανε στο debate. Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης κατηγόρησε τον Θανάση Διαβολάκη, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ότι συμπαρατάχθηκε με τη Χρυσή Αυγή κι εκδόθηκαν κοινές αποφάσεις.
Σε μια ένδειξη πολιτικού πολιτισμού, ο δήμαρχος του Πειραιά αναγνώρισε ότι έκανε λάθος ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο και με ανάρτησή του στο facebook του ζήτησε συγγνώμη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης έγραψε στη σελίδα του:
Κατά τη διάρκεια του σημερινού (σ.σ. του χθεσινού) debate ανέφερα ότι εκπρόσωποι του Σύριζα, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή συνεδρίαση προ των εκλογών του 2014 και 2015 μαζί με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής βγάζοντας μάλιστα ομόφωνες αποφάσεις, ενώ αντίστοιχα φέτος αποχώρησαν από την αντίστοιχη διαπαραταξιακή.
Οφείλω προσωπικά να ζητήσω συγγνώμη από τον Θανάση Διαβολακη, καθως είναι αλήθεια ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η μόνη παράταξη που είχε αποχωρήσει.
Εμμένω φυσικά στην τεκμηριωμένη άποψή μου για τους εκπροσώπους του Λιμανιού της Αγωνίας, της παράταξης του Σύριζα, οι οποίοι συμμετείχαν τότε, βγαζοντας ομοφωνες αποφάσεις ενώ τώρα αποχωρούν και καταγγέλουν δήθεν τη σημερινή δημοτική αρχή».
Τουλάχιστον σε θέματα αρχής μπορούν να υπάρχουν και παραδείγματα πολιτικού ήθους…
- Σαμαράς: Βίντεο-«βόμβα» με «καρφιά» κατά Μητσοτάκη – «Επιχειρήματα προέδρου Εδεσσαϊκού» τα περί διαγραφής του
- Πάνος Βλάχος: Τι μήνυμα θέλει να στείλει με το «Άλμπουμ Φωτογραφικά» που μόλις κυκλοφόρησε
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Απαιτείται πολύ νερό για να ελεγχθεί, λέει ο Αρτοποιός στο in – Ανησυχία για τον τοξικό καπνό
- Ωραιόκαστρο: Ποια η ιδιαιτερότητα της φωτιάς – Τι λέει στο in ο πυρομετεωρολόγος της μονάδας ΜΕΤΕΟ
- Άρης Betsson: Στα «κίτρινα» και επίσημα ο Κώστας Αντετοκούνμπο (pic)
- Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι «κόβονται»
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442