Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν τώρα μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή τον αποκλεισμό του κόμματος, όπως καταγγέλλεται, από τη Διακομματική Επιτροπή για τις ευρωεκλογές.

«Ο αποκλεισμός της Λαϊκής Ενότητας από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές είναι αυθαίρετος και αντιδημοκρατικός, με βάση αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που στηρίζονται σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και ως τέτοιος, προσβλέπει στον καθολικό αποκλεισμό και τη φίμωση της Λαϊκής Ενότητας. Έχει καταστεί σαφές ότι η Λαϊκή Ενότητα αποκλείεται σκοπίμως από τη συγκεκριμένη επιτροπή, καθώς έχει θέσει δημοσίως ερωτήματα για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία των διαδικασιών που ακολουθούν οι εξουσιοδοτημένες εταιρείες για την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, οι οποίες αφενός επιλέγονται με τρόπο αδιαφανή, αφετέρου δραστηριοποιούνται χωρίς έλεγχο», σημειώνουν τα στελέχη της ΛΑΕ σε ανακοίνωση τους.

Όπως λένε, ο αποκλεισμός αποτελεί συνέχεια των διώξεων σε βάρος του γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη -και άλλων μελών του κόμματος- που πηγαίνει κόντρα στη δημοκρατική νομιμότητα.

Αντιπροσωπεία στελεχών της ΛΑΕ, η οποία στις αρχές Απριλίου έδωσε τα ονόματα των υποψηφίων της για τις ευρωεκλογές, με επικεφαλής τον κ. Λαφαζανη έγινε δεκτή στο υπουργείο Εσωτερικών όπου εξέθεσαν τα αίτημα τους.

«Δυστυχώς οδηγούμεθα σε εκλογές αντιδημοκρατικής εκτροπής και νόθευσης. Εκλογές για δυο πολιτικές συμμορίες […] Διαμαρτυρηθήκαμε επειδή φιμωνόμαστε και μας πετάνε έξω αυθαίρετα και παράνομα από τη διακομματική επιτροπή η οποία ρυθμίζει τις διαδικασίες των εκλογών», σημείωσε εξερχόμενος της συνάντησης με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών ο κ. Λαφαζάνης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο