Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «μονομάχοι» επιστρέφουν στο χώμα του Roland Garros

Οι «μονομάχοι» επιστρέφουν στο χώμα του Roland Garros

Το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο του τένις είναι το Roland Garros και το Vodafone TV σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε στο Παρίσι για να ζήσετε από κοντά τη μαγεία του Γαλλικού Όπεν! Η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο από τα ετήσια Grand Slam, το μαγικό Roland Garros έχει ξεκινήσει και όλοι έχουν αρχίσει τα […]

Το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο του τένις είναι το Roland Garros και το Vodafone TV σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε στο Παρίσι για να ζήσετε από κοντά τη μαγεία του Γαλλικού Όπεν!

Η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο από τα ετήσια Grand Slam, το μαγικό Roland Garros έχει ξεκινήσει και όλοι έχουν αρχίσει τα προγνωστικά. Θα το πάρει για άλλη μια φορά ο Ράφα ή δεν είναι σε καλή φόρμα; «Ο Τζόκοβιτς, πάντως, δεν έχει ελπίδα κόντρα στον Ναδάλ». «Ο Φέντερερ; Μπορεί;»… Το σίγουρο είναι ότι όλα τα αστέρια θα είναι εκεί και μαζί τους ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για τον Στέφανο και μόνο αναμένεται να ανοίξουν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους ακόμη και άνθρωποι που δεν είχαν παρακολουθήσει ποτέ πριν το Γαλλικό Όπεν ή δεν παρακολουθούσαν γενικά τένις, αλλά πλέον δεν χάνουν αγώνα. Ας κρατήσουμε λοιπόν ότι η μεγαλύτερη διοργάνωση τένις στον κόσμο θα προβληθεί από τα κανάλια Eurosport στο Vodafone TV από τις 26 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.

Μάλιστα κάποιοι τυχεροί θα μπορέσουν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του Roland Garros από κοντά! Κι αυτό χάρη στον διαγωνισμό του Vodafone TV. Γιατί το  Vodafone TV σε συνεργασία με τα κανάλια Eurosport θα στείλουν έναν υπερ- τυχερό μαζί με ένα άτομο της επιλογής του στο Παρίσι, για να παρακολουθήσουν από κοντά τα αστέρια της κορυφαίας παγκόσμιας διοργάνωσης τένις.

Οι μονομάχοι του Roland Garros

Ο Τσιτσιπάς  βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα όπως φάνηκε και από την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ πριν από λίγα 24ωρα, σε αντίθεση με τον Ναδάλ που φέτος έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της τελευταίας 15ετίας στην καριέρα του. Όλοι συζητούν για το κατά πόσο ήρθε η ώρα του μικρού στην επικείμενη μονομαχία τους. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το Roland Garros θεωρείται το σπίτι του Ράφα, αλλά ακόμη και οι θεοί αποκαθηλώνονται κάποια στιγμή. Και ο «Τσιτσιφάστ» έρχεται με φόρα!

Δεν είναι βέβαια μόνο ο Στέφανος που θα διεκδικήσει το κύπελλο της μεγάλης διοργάνωσης κόντρα στον Ισπανό, είναι και ο Ρότζερ Φέντερερ που επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια και φαίνεται να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Στα 37 του ο Ελβετός, που έχει χριστεί από φιλάθλους και μυθικά ονόματα του χώρου ως «ο καλύτερος τενίστας» κι αν δεν υπήρχε ο Ράφα να του κόβει τον δρόμο το Roland Garros θα ήταν δικό του, είναι έτοιμος για μια επική μάχη.

Την πιο πρόσφατη μονομαχία μεταξύ Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ την παρακολουθήσαμε πριν λίγους μήνες στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, με τον 31χρονο Σέρβο να κατακτά το 7ο τρόπαιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης συνέτριψε τον Ναδάλ με 3 – 0 σετ, αλλά πολλοί εκτιμούν ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν ανάλογα αν οι δύο τους συναντηθούν στο χώμα του Γαλλικού Όπεν. Το γεγονός είναι ότι ο Τζόκοβιτς έρχεται στο Γαλλικό Όπεν με τον αέρα του 15ου γκραν σλαμ τίτλου της καριέρας του. Καθώς και ότι μέχρι τώρα, στις 53 φορές που έχουν διασταυρωθεί, ο Σέρβος έχει κερδίσει τον Ισπανό 28 φορές. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί όταν μιλάμε για μονομαχία μεταξύ αυτών των δύο.

Στο Αυστραλιανό Όπεν ο Τζόκοβιτς νίκησε και τον Φέντερερ, αλλά αυτό δεν είναι ενδεικτικό. Είναι γνωστό ότι οι δύο τους μπορούν να νικήσουν ο ένας τον άλλο οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε τουρνουά. Οι μονομαχίες τους είναι μοναδικές. Έχουν συναντηθεί 47 φορές και ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει τους 25 από αυτούς τους αγώνες, εκ των οποίων τους 9 σε Grand Slam.  Ο Φέντερερ είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει νικήσει τον Τζόκοβιτς και στις τέσσερις μεγάλες αναμετρήσεις και ο Σέρβος είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει τον Ελβετό αντίστοιχα, στις τέσσερις μεγάλες αναμετρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις μονομαχίες του Φέντερερ με τον Ναδάλ, οι δυο τους έχουν συναντηθεί 38 φορές, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει τις 23 από τις αναμετρήσεις. Οι περισσότερες συναντήσεις τους έχουν γίνει σε τελικούς -οι 24 από τις 38- και ο Ναδάλ έχει κατακτήσει τρόπαια εις βάρος του Ελβετού τις 14 φορές. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το Roland Garros, ο Ράφα προηγείται με 5 – 0 του Φέντερερ.

Και πού βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά τα μεγαθήρια ο Τσιτσιπάς; Από την 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης που πρόσφατα κατέκτησε, ο Στέφανος κοιτά τους αντιπάλους του στα ίσια και τους παίζει στα ίσια. Γι’ αυτό και οι φίλαθλοι τον αποθεώνουν. Στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις μαζί τους, έχει καταφέρει να κερδίσει και τον Φέντερερ και τον Τζόκοβιτς, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα τον Ναδάλ.

Σε ό,τι αφορά στις γυναίκες, η Σερένα Γουίλιαμς είναι το πιο λαμπερό αστέρι που αναμένεται να πατήσει τα γαλλικά κορτ, αν ο τραυματισμός που την ταλαιπωρεί φέτος της το επιτρέψει. Μαζί της, η τριάδα της φωτιάς Ναόμι Οσάκα, Σιμόνα Χάλεπ και Πέτρα Κβίτοβα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η Κβίτοβα κάνει μια εξαιρετική κούρσα τους τελευταίους μήνες και δείχνει πολύ ισχυρή, ενώ η Χάλεπ προσπαθεί να υπερνικήσει έναν πρόσφατο τραυματισμό στο αριστερό της ισχίο και η Οσάκα αναζητά το χαμένο μομέντουμ της.

Αντίθετα, με τον αέρα του τίτλου που κατέκτησε στο Ραμπάτ μόλις πριν από λίγα 24ωρα και όρεξη για νέες διακρίσεις θα εμφανιστεί στο Roland Garros η δική μας Μαρία Σάκκαρη. Μάλιστα, το γεγονός ότι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της σε open της ATP με ανατροπή κόντρα στην πανίσχυρη Τζοάνα Κόντα, σίγουρα έχει προσθέσει πόντους αυτοπεποίθησης στο αγωνιστικό «έτερον ήμισυ» του Στέφανου Τσιτσιπά. Με όλα τα σημαντικά ονόματα να δίνουν το παρών και τη χώρα μας να εκπροσωπείται από αυτά τα δύο υπέροχα παιδιά, το Roland Garros είναι σίγουρα το γεγονός της χρονιάς στο τένις.

Αν θέλετε και εσείς να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό του Vodafone TV μπορείτε να μπείτε εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024