Επίθεση Βέμπερ κατά Τσίπρα για τα οικονομικά μέτρα
«Όταν ο Τσίπρας κάνει λάθη στην οικονομική πολιτική, οι λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες. Γι' αυτό τασσόμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας» έγραψε ο Μ. Βέμπερ στο Twitter
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στο Ζάππειο.
«Όταν ο Τσίπρας κάνει λάθη στην οικονομική πολιτική, οι λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες. Γι’ αυτό τασσόμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας» έγραψε ο Μ. Βέμπερ στο Twitter.
Wenn Tsipras in der Wirtschaftspolitik Fehler macht, kann nicht sein Nachbarland dafür verantwortlich gemacht werden. Deswegen sind wir gegen eine europäische #Arbeitslosenversicherung. #Wahlarena #UnserEuropa
— Manfred Weber (@ManfredWeber) May 7, 2019
Αναφορά στο πακέτο μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης έγινε και κατά τη χτεσινή τηλεμαχία των Βέμπερ και Τίμερμανς. Ο γερμανός επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΕΛΚ απέρριψε την πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης της ανεργίας, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας.
Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως κάθε κράτος μέλος θα πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής του και των συνεπειών του.
«Ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας θα σήμαινε ότι εάν ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα λάβει πολλές αποφάσεις και με αυτές αυξηθεί η ανεργία, μπορεί να πάει στους γείτονές του και να ζητήσει να αναλάβουν το κόστος» υποστήριξε ο κ. Βέμπερ και προσέθεσε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει στους ανθρώπους να συνταξιοδοτηθούν σημαντικά νωρίτερα, δεν μπορεί να ζητάει από τους γείτονές της να το χρηματοδοτήσουν.
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
- ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση υπαλλήλου – Επιθεωρητή Εργασίας έπειτα από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- Γάζα: Το νερό «όπλο» του Ισραήλ για την «τιμωρία» των Παλαιστινίων
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΕ’)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442