Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aπειλούνται ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών

Aπειλούνται ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών

Σύμφωνα με τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τη βιοποικιλότητα πάνω από ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση. Οι επιστήμονες ζητούν ριζικές αλλαγές.

Την επιθυμία τους να τεθεί η βιοποικιλότητα στο επίκεντρο της παγκόσμιας ατζέντας παράλληλα με το κλίμα, εξέφρασαν οι υπουργοί περιβάλλοντος των 7 πλουσιότερων χωρών G7 που συναντήθηκαν από το Σάββατο έως και σήμερα στην πόλη Μετς, βoρειοανατολικά του Παρισιού.

Η Γαλλία που προεδρεύει στο G7, θέλησε να συνδυάσει τη συνάντηση στη Μετς με αυτή των εμπειρογνωμόνων στο Παρίσι και την UNESCO, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τη βιοποικιλότητα. Με τη σημερινή τους έκθεση μιλούν για τους κινδύνους «μαζικής εξαφάνισης της ζωής» στον πλανήτη.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Στη Μετς, πέρα από τις χώρες του G7, είχαν προσκληθεί και πολλές άλλες από Ασία, Αφρική, νότιο Αμερική, ανάμεσά τους και η Χιλή, η οποία θα οργανώσει φέτος την σύνοδο COP25 για το κλίμα. Οι υπουργοί εξέτασαν σειρά πρωτοβουλιών και για την υλοποίησή τους φιλοδοξούν να οδηγηθούν οι χώρες σε συγκρότηση συνασπισμών.

Πρωτοβουλίες όπως για την καταπολέμηση της αποψίλωσης δασών, της ρύπανσης με πλαστικά, για την προστασία των κοραλλιογενών υφάλων, για την αναζήτηση καθαρών συστημάτων κλιματισμού κ.α. Αυτό το G7 θα καταλήξει στην υιοθέτηση μιας Χάρτας για τη Βιοποικιλότητα, απ’ όσες χώρες το επιθυμούν.

«Στόχος μας είναι να συντονισθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να ενισχυθεί η θέση της βιοποικιλότητας στη διεθνή σκηνή και να επιτευχθεί ένα φιλόδοξο αποτέλεσμα κατά την επόμενη διεθνή συνάντηση για τη βιοποικιλότητα στην Κίνα το 2020» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος Φρανσουά ντε Ρουζί.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024