Boeing: Γνώριζε ένα χρόνο τα προβλήματα στα «737»
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της αγοράς, ακόμη και μετά το δυστύχημα του 737 στην Ινδονησία, η κατασκευάστρια αεροσκαφών έδωσε μερικές, και καθόλου συνεπείς εξηγήσεις σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και πιλότους.
Τα προβλήματα στο σύστημα προειδοποίησης για θέματα ασφαλείας του πιλοτηρίου ήταν γνωστά περίπου έναν χρόνο πριν το ζήτημα αρχίζει να τραβάει την προσοχή με την συντριβή του Boeing 737 Max στην Ινδονησία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της αγοράς, ακόμη και μετά το δυστύχημα, η κατασκευάστρια αεροσκαφών έδωσε σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και πιλότους μερικές, και καθόλου συνεπείς εξηγήσεις.
Η WSJ τονίζει πως μόνο μετά και την δεύτερη αεροπορική τραγωδία στην Αιθοπία, περίπου πέντε μήνες μετά την πρώτη, η Boeing άρχισε να αποκαλύπτει περισσότερα στις αεροπορικές για το πρόβλημα. Μάλιστα απέφευγε να αποκαλύψει δημοσίως το σφάλμα λογισμικού, που βρίσκεται πίσω από το πρόβλημα, για ακόμη έξι εβδομάδες.
Η μεγάλη απόσταση από τη στιγμή που η Boeing εντόπισε το πρόβλημα έως τελικά να μοιραστεί πληροφορίες δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτηματικά στους υπευθύνους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το πόσο ειλικρινής είναι ο αεροναυπηγικός κολοσσός σχετικά και άλλα προβλήματα, που ενδεχομένως να αντιμετωπίζει, αναφέρει το ρεπορτάζ.
Να σημειωθεί ότι έχει ανοίξει ποινική έρευνα ως προς το κατά πόσο η Boeing παραπλάνησε ρυθμιστικές αρχές ή πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη εβδομάδα οι ερευνητές ζητούσαν απαντήσεις στο πώς τα αεροσκάφη MAX εξασφάλισαν την έγκριση για πτήσεις και στο εάν και πώς εμπλέκονται στην διαδικασία στελέχη της εταιρείας.
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442