Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Reuters: Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι παροχές Τσίπρα έχουν την έγκριση των δανειστών

Reuters: Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι παροχές Τσίπρα έχουν την έγκριση των δανειστών

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η Ελλάδα ανακοινώνει μέτρα ελάφρυνσης», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Reuters

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι παροχές του Αλέξη Τσίπρα έχουν λάβει την έγκριση των δανειστών της χώρας» επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχολιάζοντας τις αποψινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

«Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η Ελλάδα ανακοινώνει μέτρα ελάφρυνσης», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Reuters, το οποίο αναλύει το θέμα ως εξής:

«Η Ελλάδα βγήκε από το τρίτο μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο και ξεπερνά τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, κάτι που δίνει στην κυβέρνηση περιθώριο να προχωρήσει με παροχές σε μια εκλογική χρονιά».

Ωστόσο, τονίζεται πως «δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δανειστές, που αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν μια μεταμνημονιακή αξιολόγηση για αποτιμήσουν την πρόοδο της Ελλάδας, έχουν εγκρίνει τις παροχές».

Το Reuters επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και ότι η κυβέρνηση «θέλει να δείξει ότι νοιάζεται για τους πιο φτωχούς και ευάλωτους Ελληνες που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης».

«Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ το 2019-21. Περιλαμβάνουν ένα μόνιμο όφελος για τους συνταξιούχους, οι οποίοι είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται στο ανώτατο σημείο της κρίσης χρέους της Ελλάδας το 2012. Ο φόρος προστιθέμενης αξίας στα εστιατόρια θα μειωθεί στο 13% από 24%, ενώ ο μειωμένος ΦΠΑ θα μειωθεί στο 11% τοις εκατό. Η κυβέρνηση θα εξαλείψει επίσης τον λεγόμενο «φόρο αλληλεγγύης» στα ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και θα το μειώσει για όλα τα άλλα εισοδήματα από το επόμενο έτος. Επιθυμεί επίσης να μειώσει το εταιρικό φόρο στο 25% έως το 2021 από 28%», αναφέρει το δημοσίευμα για τις παροχές της κυβέρνησης.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024