Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν - Τραμπ, αφήνει ο Λαβρόφ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Τραμπ, αφήνει ο Λαβρόφ

«Οι πρόεδροι έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν, όταν θα έχουν μια τέτοια δυνατότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι η δυνατότητα θα υπάρξει και αυτό θα ανακοινωθεί από το Κρεμλίνο» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αντίθετα εξέφρασε την ελπίδα ότι η δυνατότητα για μια τέτοια συνάντηση θα υπάρξει.

«Οι πρόεδροι έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν, όταν θα έχουν μια τέτοια δυνατότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι η δυνατότητα θα υπάρξει και αυτό θα ανακοινωθεί από το Κρεμλίνο» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Πομπέο επιτεύχθηκε πρόοδος ως προς την προώθηση του πρόσφατου διαλόγου που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών.

«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό βήμα προς το εμπρός όσον αφορά την προώθηση εκείνων των συζητήσεων οι οποίες έγιναν τηλεφωνικά μεταξύ των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν μερικές μέρες» επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Όπως είχε ανακοινώσει στις 3 Μαΐου το Κρεμλίνο, Πούτιν και Τραμπ κατά την διάρκεια μιας μακράς τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων, δίνοντας έμφαση στην οικονομική συνεργασία και επιβεβαιώνοντας την πρόθεση τους να ενεργοποιήσουν τον διάλογο σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της στρατηγικής σταθερότητας.

Οι μοναδικές πλήρους σχήματος συνομιλίες Πούτιν – Τραμπ είχαν πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο στο Ελσίνκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS 

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024