Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ: Εκχωρούν τη ΔΕΗ σε συμφέροντα χωρίς αντάλλαγμα

ΚΙΝΑΛ: Εκχωρούν τη ΔΕΗ σε συμφέροντα χωρίς αντάλλαγμα

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκχωρεί «σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα το 50% των πελατών της, δηλαδή, το 50% των εσόδων και κερδών της, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησαν λυσσαλέα ως αντιπολίτευση κάθε σοβαρή προσπάθεια για τη διασφάλιση του μέλλοντος της ΔΕΗ, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ως κυβέρνηση οδήγησαν τη ΔΕΗ σε συνθήκες χρεοκοπίας. Σε επενδυτική στασιμότητα και σε οικονομική ασφυξία», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ενημερωτικό σημείωμά του, ασκώντας δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

«Στα λόγια αναφέρονται σε «Δημόσια ΔΕΗ», και στην πράξη εκχωρούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα το 50% των πελατών της, δηλαδή, το 50% των εσόδων και κερδών της. Χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Περιορίζουν την παραγωγή της ΔΕΗ, και πωλούν όσο-όσο μονάδες της. Μείωσαν την αξία της επιχείρησης από τα 2,5 δισ. το 2014, στα μόλις 300 εκατ. σήμερα. Οδήγησαν σε ζημιές 900 εκατ. ευρώ, οδηγούν σε αυξήσεις της τιμής του ρεύματος εις βάρος του απλού πολίτη. Δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους για την οικονομία, αλλά και το τραπεζικό σύστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, με την ενθάρρυνση των δανειστών, επέλεξε το άνοιγμα της αγοράς μέσω της εκχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα του 50% των πελατών της ΔΕΗ, δηλαδή, του 50% των εσόδων και των κερδών της, «εκχώρηση με μηδενικό αντάλλαγμα», όπως σημειώνεται.

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «βασίζεται στο τρίπτυχο ενεργειακός σχεδιασμός – στρατηγική συμμαχία ΔΕΗ – ιδιωτών και επενδύσεις στην ενέργεια. Λύση που μπορεί να μας οδηγήσει στην αποφασιστική ενδυνάμωση της ελληνικής παραγωγής στον ηλεκτρισμό και στη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024