Με αφορμή μία από τις μεγαλύτερες περιοδείες της ιστορίας τους, οι ΠΥΞ ΛΑΞ κυκλοφορούν στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube και μόνο, το ολοκαίνουριο τραγούδι «Κόντρα στου χρόνου τη σκουριά» για να γιορτάσουν μαζί με τους φίλους τους τα 30 και πλέον χρόνια του συγκροτήματος και την έναρξη της περιοδείας «Πυξ Λαξ Παντου -Καλοκαίρι 2019» !

Η μπάντα με την μεγαλύτερη επίδραση και πορεία στην ελληνική μουσική, επέστρεψε το καλοκαίρι του 2018 με ένα νέο δίσκο, «Μια μέρα πριν τον χειμώνα» και με μια μεγάλη συναυλία σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ στις 12 Ιουλίου 2018, ανακοινώνοντας θριαμβευτικά οτι θα ξανα είναι ενεργή, δίνοντας χαρά σε χιλιάδες παλιούς και νέους φίλους.

Το νέο τραγούδι «Κόντρα Στου Χρόνου Τη Σκουριά» σε στίχους Μπάμπη Στόκα και Φίλιππου Πλιάτσικα και μουσική Φίλιππου Πλιάτσικα φλερτάρει με τους έθνικ πανκ ήχους που αγαπήσαμε στα τραγούδια της μπάντας σε προηγούμενες δεκαετίες. Χωρίς να χάνει όμως την επαφη του με το παρόν πάει πραγματικά «Κόντρα Στου Χρόνου Τη Σκουριά» αποδεικνύοντας τη δυναμική του συγκροτήματος να συνδέει εντυπωσιακά το χθες με το σήμερα προσφέροντας κάθε φορά ένα νέο αποτέλεσμα.

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ παρά τη μεγάλη επιτυχία τόσων δεκαετιών, παραμένουν μια παρέα μουσικών που αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν τραγούδια που θέλουν να μοιράζονται με τους φίλους τους. Έτσι, το νέο τους τραγούδι έρχεται σα δώρο στους φίλους της μπάντας, χωρίς δισκογραφικές δεσμεύσεις, για να ξεκινήσει αυτος ο καινούργιος κύκλος.

Φέτος, οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας και συναντιούνται σε στάδια και συναυλιακούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο!

Μετά από δύο SOLD OUT συναυλίες στη Νέα Υόρκη στις 22 και 23 Μαρτίου συνεχίζουν με μια από τις μεγαλύτερες περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με κομμάτια – σταθμούς από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, αλλά και με νέο υλικό, έρχονται και πάλι «με γροθιές και κλοτσιές» και δίνουν δυναμικά νέα ραντεβού με τους φίλους τους για να γράψουν παρέα την ιστορία και πάλι από την αρχή «Κόντρα Στου Χρόνου Τη Σκουριά»!

 

Ακούστε παρακάτω το νέο τραγούδι των ΠΥΞ ΛΑΞ:

 

Κόντρα Στου Χρόνου Τη Σκουριά

Φίλιππος Πλιάτσικας Μπάμπης Στόκας

Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας

Μουσικοί:

Νικος Σπυρόπουλος – Ηλεκτρική κιθάρα

Χαρης Μιχαηλίδης – Ηλεκτρική κιθάρα

Νικος Σαλτας – Πιάνο & φωνητικά

Ελευθερία Ναθαναήλ – Πιάνο & Ακορντεό

 

Στίχοι:

Κι αν φτιάξαμε στα μέτρα μας μια αγάπη

Κι αν πήγαμε με κόντρα τον βοριά

Μας είπαν πώς η άνοιξη δε θα ρθει

Μα πάντα θα κρατάμε μυστικά

Εγώ για σένα

Κι εσύ για μένα

Όλα δικά μας

Ή όλα χαμένα

Χαμένα

Ξυπνήσαμε από τον ίδιο εφιάλτη

Ή το όνειρο ήταν τόσο μακριά;

Μας είπαν πώς η άνοιξη δε θα ρθει

Μα πάντα θα κρατάμε μυστικά

Εγώ για σένα

Κι εσύ για μένα

Όλα αλήθεια

Ή όλα ψέμα

Εγώ για σένα

Κι εσύ για μένα

Όλα αλήθεια

Ή όλα ψέμα

Όλα ψέμα

Δεν άντεξες εσύ

Δεν άντεξα κι εγώ

Φοβήθηκες πολύ

Φοβήθηκα κι εγώ

Σε τρόμαξε η ζωή

Σε τρόμαξα κι εγώ

Δεν έχει επιστροφή

Στο δρόμο μας αυτό

Γράψτε το σχόλιο σας