Κυριακή 02 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος οι εκπτώσεις για τα αυθαίρετα

Τέλος οι εκπτώσεις για τα αυθαίρετα

Περιθώριο έως την ερχόμενη Παρασκευή έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες - Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά - Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος

Πέντε ημέρες περιθώριο – έως την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 – έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προκειμένου να πετύχουν έκπτωση 10% στη διαδικασία τακτοποίησής τους.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, γι’ αυτό στο χρονικό περιθώριο που απομένει έως την Παρασκευή υπολογίζεται και η σημερινή μέρα. Ετσι, στην περίπτωση που δεν δοθεί νέα παράταση (σ.σ.: από το υπουργείο Περιβάλλοντος το θεωρούν σχεδόν απίθανο), όσοι από τους ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους μέσα στους επόμενους έξι μήνες (αρχής γενομένης από τις 11 Μαΐου 2019), δηλαδή έως τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα πληρώσουν πρόστιμα προσαυξημένα κατά 10%. Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα προβλέπονται σε τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, και το οποίο ψηφίστηκε τη Μ. Τρίτη.

Τυπικά, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, ο νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων «λήγει» (εάν δεν δοθεί νέα παράταση) στις 9 Νοεμβρίου 2019. Αυτό σημαίνει ότι θα κατεδαφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές που θα εντοπίζονται από τους ελεγκτές δόμησης. Με βάση τα όσα προβλέπονται από την τροπολογία, παρέχεται μείωση του προστίμου τακτοποίησης κατά 20% για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων σε παραδοσιακούς οικισμούς και προστατευόμενες περιοχές, όπως αυτές επανακαθορίζονται, με καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής την 8η Νοεμβρίου 2019.

-Πότε ξεκινούν οι κατεδαφίσεις;

-Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος;

-Πως διαμορφώνονται τα πρόστιμα;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας

Τέλος οι εκπτώσεις για τα αυθαίρετα

Sports in

Η ανάρτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το μοναδικό επίτευγμα του Ολυμπιακού (pic)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε μία ανάρτηση για το σπουδαίο επίτευγμα του Ολυμπιακού, που έγινε ο μοναδικός σύλλογος στην ιστορία με ευρωπαϊκό και στην πρώτη ομάδα και στην Κ19 την ίδια σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024