H βαυαρική φίρμα δίνει τα διαπιστευτήρια της νέας τετράθυρης εκδοχής αμαξώματος της ήδη επιβλητικής Σειράς 8, η οποία όπως ανακοίνωσε θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της σε ειδική εκδήλωση στο Μόναχο στις 25-27 Ιουνίου, πριν αναζητήσει μια θέση μεταξύ των μοντέλων που θα δώσουν το παρών στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία.

Η Gran Coupe έκδοση όπως ονομάζεται σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική των Βαυαρών, θα είναι η τρίτη παραλλαγή αμαξώματος της Σειράς 8 μετά την Coupe και την Convertible, παίρνοντας την μορφή ενός τετράθυρου fastback και αναλαμβάνοντας να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Porsche Panamera και η Mercedes-Benz CLS.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η νέα έκδοση θα είναι η ακριβότερη και η μεγαλύτερη σε μήκος της Σειράς 8, επιχειρώντας να προσφέρει άνετη φιλοξενία στους επιβάτες του πίσω καθίσματος συνεπικουρούμενης της αύξησης του μεταξονίου, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του διαθέσιμου εξοπλισμού πολυτελείας για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Σε επίπεδο κινητήρων, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις αμαξώματος της Σειράς 8, η Gran Coupe, θα διατεθεί στις εκδόσεις 840d και M850i ισχύος 320 και 530 ίππων αντίστοιχα ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η BMW, η Gran Coupe θα επωφεληθεί εξίσου από M έκδοση η οποία θα συστηθεί επίσης το Σεπτέμβριο με αφετηρία την coupe έκδοση αμαξώματος της 8άρας.