Η βαυαρική φίρμα αποκαλύπτει το πρώτο δείγμα γραφής της μεγαλύτερης και τετράθυρης έκδοσης αμαξώματος της 8άρας εν όψει της πρεμιέρας της στα τέλη Ιουνίου.

H βαυαρική φίρμα δίνει τα διαπιστευτήρια της νέας τετράθυρης εκδοχής αμαξώματος της ήδη επιβλητικής Σειράς 8, η οποία όπως ανακοίνωσε θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της σε ειδική εκδήλωση στο Μόναχο στις 25-27 Ιουνίου, πριν αναζητήσει μια θέση μεταξύ των μοντέλων που θα δώσουν το παρών στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία.

Η Gran Coupe έκδοση όπως ονομάζεται σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική των Βαυαρών, θα είναι η τρίτη παραλλαγή αμαξώματος της Σειράς 8 μετά την Coupe και την Convertible, παίρνοντας την μορφή ενός τετράθυρου fastback και αναλαμβάνοντας να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Porsche Panamera και η Mercedes-Benz CLS.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η νέα έκδοση θα είναι η ακριβότερη και η μεγαλύτερη σε μήκος της Σειράς 8, επιχειρώντας να προσφέρει άνετη φιλοξενία στους επιβάτες του πίσω καθίσματος συνεπικουρούμενης της αύξησης του μεταξονίου, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του διαθέσιμου εξοπλισμού πολυτελείας για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Σε επίπεδο κινητήρων, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις αμαξώματος της Σειράς 8, η Gran Coupe, θα διατεθεί στις εκδόσεις 840d και M850i ισχύος 320 και 530 ίππων αντίστοιχα ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η BMW, η Gran Coupe θα επωφεληθεί εξίσου από M έκδοση η οποία θα συστηθεί επίσης το Σεπτέμβριο με αφετηρία την coupe έκδοση αμαξώματος της 8άρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr