Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκόπια: Προβάδισμα για τον εκλεκτό του Ζάεφ στις προεδρικές εκλογές

Σκόπια: Προβάδισμα για τον εκλεκτό του Ζάεφ στις προεδρικές εκλογές

Με 57, 64% προηγείται σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή, με καταμετρημένο το 32,72% των ψήφων, ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκι.

Με 57, 64% προηγείται σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή, με καταμετρημένο το 32,72% των ψήφων, ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκι.

Παράλληλα, η η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, εξασφαλίζει 38,95 %.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, το ποσοστό συμμετοχής, μισή ώρα πριν να κλείσουν οι κάλπες ανερχόταν στο 44,5%, κάτι που σημαίνει ότι εκπληρώθηκε ο όρος που απαιτούταν, (προσέλευση άνω του 40% ), προκειμένου οι εκλογές να θεωρηθούν έγκυρες.

Οι εκλογές, σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, διεξήχθησαν σε ήρεμη ατμόσφαιρα και χωρίς παρατυπίες.

Σημειώνεται ότι στον α’ γύρο , που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες, ο Πεντάροφσκι είχε επικρατήσει με διαφορά μόλις 0,6% της βασικής του αντιπάλου Σιλιάνοφσκα (42,8% έναντι 42,2%), ενώ σε εκείνον συμμετείχε και ο Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηριζόταν από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Besa» και «Συμμαχία για τους Αλβανούς») και έλαβε ποσοστό 10,6%.

Ο νικητής του σημερινού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών θα διαδεχθεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας τον Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE, η θητεία του οποίου προέρχεται από το, ολοκληρώνεται στις 12 Μαΐου.

Οι εξουσίες του Προέδρου της χώρας είναι περιορισμένες και σχετίζονται με ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Δ. Καραϊτίδης στο One Channel: Λεπτές οι ισορροπίες δυνάμεων στη Β. Μακεδονία

Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε ο πρέσβης επί τιμή, Δημήτρης Καραϊτίδης, όπου σχολίασε τον δεύτερο γύρο των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στη Β. Μακεδονία. Ο κ. Καραϊτίδης, μιλώντας για εκλογές ορόσημο για τη φιλοδυτική πορεία της χώρας, σημείωσε πως η αποχή από τις κάλπες θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για λεπτή ισορροπία δυνάμεων.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024