Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Συνέχιση των ισραηλινών επιθέσεων διέταξε ο Νετανιάχου

Λωρίδα της Γάζας: Συνέχιση των ισραηλινών επιθέσεων διέταξε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός Στρατός διέψευσε σήμερα ότι ένα βρέφος και η έγκυος μητέρα του σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που διεξήγαγε στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για το θάνατό τους

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε σήμερα από το στρατό της χώρας να συνεχίσει «τα μαζικά πλήγματα» εναντίον στόχων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία του γύρω από αυτόν.

«Έδωσα εντολή στο στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού» τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

Διάψευση από πλευράς του Ισραηλινού Στρατού

Εξάλλου, ο Ισραηλινός Στρατός διέψευσε σήμερα ότι ένα βρέφος και η έγκυος μητέρα του σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που διεξήγαγε στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για το θάνατό τους.

«Η προπαγάνδα των τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλο της το μεγαλείο» κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, Ρόνεν Μανέλις, στο Twitter.

«Η μητέρα και το κορίτσι που (σύμφωνα με τους Παλαιστινίους) έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν στην πραγματικότητα από όπλα της Χαμάς» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Άλλος εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, επισήμανε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, «είμαστε 100% βέβαιοι ότι δεν ήταν όπλα του Ισραηλινού Στρατού» αυτά που σκότωσαν τη μητέρα και το βρέφος, αλλά «μια ρουκέτα που εκτόξευσε η Χαμάς και η οποία εξερράγη εκεί όπου δεν έπρεπε».

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ότι η Φάλαστιν Αμπού Άραρ, 37 ετών και έγκυος, και το 14 μηνών κοριτσάκι της σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την ώρα που βρίσκονταν στο σπίτι τους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024