Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας ταυτίστηκε με το πολιτικό ήθος του Πολάκη

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας ταυτίστηκε με το πολιτικό ήθος του Πολάκη

Ο πρωθυπουργός «δια της στηρίξεως στον κ. Πολάκη έκανε μία εσωτερική, εσωκομματική επίδειξη δύναμης, έκανε τσαμπουκά», εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο κ. Τσίπρας ταυτίστηκε με το πολιτικό ήθος του κ. Πολάκη», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός «δια της στηρίξεως στον κ. Πολάκη έκανε μία εσωτερική, εσωκομματική επίδειξη δύναμης, έκανε τσαμπουκά»

«Η Βουλή είναι το θεσμικό πεδίο αντιπαράθεσης»

Αναφορικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σε debate η κ. Μπακογιάννη είπε: «Τώρα δεν έχει debate; Έχει τρεις μέρες ντιμπέιτ. Έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαράντα debate με τον Τσίπρα στη Βουλή. Από αυτά τα σαράντα debate κάθε φορά έβγαινε ο Τσίπρας και έλεγε τον έλιωσα κλπ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Κυριάκος του ρίχνει δέκα μονάδες στη δημοτικότητα, ότι η Νέα Δημοκρατία ρίχνει διψήφιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς τον κέρδισε; Και κερδισμένος και χαμένος ταυτόχρονα; Γίνεται;»

Πρόσθεσε επίσης ότι «μέχρι τις ευρωεκλογές η Βουλή είναι ανοιχτή και όσο η Βουλή είναι ανοιχτή είναι το θεσμικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών ηγετών».

«Μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές θέλει ένα debate ο κ. Τσίπρας; Θέλει πέντε; Θα τα έχει», σημείωσε.

«Οι σχέσεις με την Τουρκία αφέθηκαν στην τύχη τους»

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για ενδεχόμενη κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Είναι η πρώτη φορά που και εγώ ανησυχώ. Βλέπω μία κλιμάκωση που εξηγείται από το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Κάτι μου λέει ότι ο Ερντογάν θέλει δια κάποιας επιθετικής κίνησης να φέρει τους Αμερικάνους στο τραπέζι με διαφορετική βάση συζήτησης. Αυτό ενέχει το μεγάλο ρίσκο να προχωρήσει σε κάποια κίνηση ιδιαίτερα ανάμεσα στα χωρικά ύδατα που σήμερα έχει δεσμεύσει, η οποία θα φτάσει στο επίπεδο μίας πρόκλησης πολύ μεγαλύτερης από τις συνήθεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το αν η πρόκληση αυτή θα «περιοριστεί» στην περιοχή ή αν μπορεί να αφορά και το Αιγαίο η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «η Τουρκία θα επιχειρήσει κάτι διαφορετικό (στο Αιγαίο)».

«Δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει, αλλά εκεί που είναι έχει ήδη ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ‘δέσουμε’ πολύ καλά τις συμμαχίες μας. Είναι κάτι που ελπίζω ότι γίνεται. Είμαστε σε μία πολύ καλή φάση με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Έχουμε καλούς συμμάχους με την έννοια ότι το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Κύπρος είναι μία άμυνα για την Ελλάδα. Δεν χρειάζονται σπασμωδικές κινήσεις. Έχω κάνει πολλές φορές κριτική και έχω πει ότι δυστυχώς επί τέσσερα χρόνια οι σχέσεις με την Τουρκία αφέθηκαν στην τύχη τους. Δεν είχαμε σοβαρή στρατηγική έναντι της Τουρκίας. Δεν είχαμε ούτε μεσοπρόθεσμη, ούτε μακροπρόθεση στρατηγική. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε καν πως λειτουργεί η Τουρκία», ανέφερε.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία έχει οικονομικά προβλήματα και δεν πρόκειται να ‘παίξει’ στο Αιγαίο.

«Στα χάλια που έχει η τουρκική οικονομία σήμερα δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα παίξει στο Αιγαίο. Διότι καταλαβαίνετε μια οποιαδήποτε κρισούλα στο Αιγαίο τι σημαίνει αυτό για τον Τουρισμό», σημείωσε.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024