Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι ανακρίνονται στο One Channel

Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι ανακρίνονται στο One Channel

Στην εκπομπή «One Talk» του One Channel φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Μπακογιάννης και Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην εκπομπή «One Talk» του One Channel φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Μπακογιάννης και Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι τρεις υποψήφιοι, στο πλαίσιο του debate, μίλησαν για τα κρίσιμα ζητήματα της Αθήνας.

Γερουλάνος: Η πόλη χρειάζεται κάτι εντελώς διαφορετικό

Στην ερώτηση ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει άμα εκλεγεί δήμαρχος, ο Παύλος Γερουλάνος είπε στο One Channel, πως «θα βγει στον δρόμο». Επίσης, πρόσθεσε πως η πόλη χρειάζεται κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε μέχρι σήμερα, σημειώνοντας πως «μέχρι σήμερα η Αθήνα είχε δημάρχους πίσω από γραφεία οι οποίοι στέλναν τις υπηρεσίες τους από δω και από κει».

Για τα θέματα ασφαλείας αναφέρθηκε στα Εξάρχεια τα οποία έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα: δίκτυο ναρκωτικών, τσιγάρων και προϊόντων – μαϊμού. «Πρέπει πρώτα να χτυπήσουμε το οργανωμένο έγκλημα» τόνισε.

Στην ερώτηση για το πώς σκοπεύει να οριοθετήσει τις αρμοδιότητες του δήμου Αθηναίων ο κ. Γερουλάνος έφερε ως παράδειγμα το Πεδίον του Άρεως, θέμα το οποίο λύθηκε μετά την κινητοποίηση των κατοίκων.

Όσον αφορά το Airbnb απαντά ότι θα ένιωθε ασφαλής αν οι τουρίστες που ερχόντουσαν στην Αθήνα επαναλάμβαναν την επίσκεψή τους στη χώρα μας. Στη συνέχεια μίλησε για τον φόβο του να αποδειχθεί «φούσκα», συγκρίνοντάς το με το χρηματιστήριο.

Μπακογιάννης: Πρέπει να τελειώσει η ιστορία με το άσυλο στα Εξάρχεια

Τις θέσεις του για την ασφάλεια και τις παρεμβάσεις του στα Εξάρχεια γνωστοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουμε μετατρέψει την ασφάλεια σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, την ίδια ώρα που η πόλη βυθίζεται στο σκοτάδι και το φόβο». Όπως δήλωσε, πρέπει να τελειώσει η ιστορία με το άσυλο.

Σε ερώτηση για την ανακύκλωση και την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια ανέφερε πως «η ανακύκλωση δεν είναι το αύριο αλλά το σήμερα». «Η Αθήνα κινδυνεύει να γίνει Βηρυτός ή Τρίπολη, να γεμίσει σκουπίδια».

Σχετικά με το Airbnb, ανέφερε ότι «είναι και ευλογία και κατάρα». Όπως σημείωσε, είναι ένα θέμα του δήμου και όχι της κυβέρνησης και «πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό».

«Γιατί να σας ψηφίσει κανείς» ρωτήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης απαντώντας: «την αγαπώ την αυτοδιοίκηση, είναι ένας θεσμός που έδωσα όλο μου το είναι».

Ηλιόπουλος: Να αντιμετωπίσουμε την Αθήνα όχι σαν βιτρίνα του κέντρου

«Στόχος μου είναι να αντιμετωπίσουμε την Αθήνα όχι σαν βιτρίνα που περιορίζεται στο κέντρο», ήταν η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου στην ερώτηση γιατί να τον ψηφίσουν οι πολίτες.

Κατά τη διάρκεια του debate δημάρχων, σε ερώτηση για το Airbnb απάντησε ότι πρέπει να μπουν πλέον όρια. «Πρώτον πρέπει να υπάρξει εξαίρεση νομικών προσώπων, δεύτερον πρέπει να μπουν όρια πόσα διαμερίσματα ανά ΑΦΜ και τρίτον, πρέπει να μπει και χρονολογικό όριο».

Στην ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί τον δήμο Αθηναίων απάντησε ότι ο ρόλος του δημάρχου είναι να διεκδικεί δημοκρατικά δικαιώματα για όλους, ώστε να μην υπάρχουν «αόρατοι» άνθρωποι.

Έχουμε ένα δήμο που ξόδεψε μηδέν ευρώ έργα ηλεκτροφωτισμού

Σε ερώτηση όσον αφορά στο τι είναι αυτό που μπορεί να δώσει λύση στο θέμα της ασφάλειας,  ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης για τον φωτισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ για έργα ηλεκτροδότησης το 2018. Ειδική αναφορά έκανε και στα Εξάρχεια, όπου, σύμφωνα με τα λεγόμενά του υπάρχουν τρία φαινόμενα: εγκατάλειψη του δήμου, παιχνίδια με real estate και οργανωμένο έγκλημα.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024