Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Novartis: Στις 30/5 θα δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα ο Α. Λοβέρδος

Υπόθεση Novartis: Στις 30/5 θα δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα ο Α. Λοβέρδος

 Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, ώστε και να προετοιμάσει πλήρες υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων του. 

Στις 30 Μαΐου, μετά δηλαδή τις ευρωπαϊκές και τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Νοvartis. Ο πρώην Υπουργός Υγείας θα εξεταστεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Ο κ. Λοβέρδος έλαβε την προθεσμία δια του νομικού εκπροσώπου του Άγγελου Καραχάλιου, ο οποίος προσήλθε στο γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς και παρέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία για την υπό έρευνα θητεία του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας με επίκεντρο την περίοδο Απρίλιος 2011-Μάιος 2012.

Ο βουλευτής κλήθηκε σε χωρίς όρκο κατάθεση, για την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.  Κατά το διαβιβαστικό των εισαγγελικών λειτουργών προς τη Βουλή, ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας «στρεφομένης κατά του Δημοσίου με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης».

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, ώστε και να προετοιμάσει πλήρες υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων του.

Ο πρώην υπουργός, που ζήτησε ο ίδιος την άρση ασυλίας του, ώστε να βρεθεί ενώπιον των εισαγγελέων παρέλαβε, όπως δικαιούται από το νόμο, τα πλήρη στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024