Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νέο entry-level μοντέλο σχεδιάζει η Lexus

Νέο entry-level μοντέλο σχεδιάζει η Lexus

Εντελώς διαφορετική κατεύθυνση θα ακολουθήσει η Lexus για τον αντικαταστάτη του CT, καθώς το νέο εισαγωγικό μοντέλο της θα είναι crossover και μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα αναλάβει να εισαγάγει την ιαπωνική φίρμα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Οι ιθύνοντες της Lexus αναζητούν ήδη τον αντικαταστάτη του CT ο οποίος και αναμένεται ν να κάνει την εμφάνισή του σε διάστημα δύο ετών ως μοντέλο του 2021 σύμφωνα με   δηλώσεις του επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της πολυτελούς ιαπωνικής φίρμας, Pascal Ruch.

Aν και ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητα του νέου μοντέλου, σχεδόν βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο entry-level μοντέλο της Lexus θα αξιοποιήσει την πολυχρηστική πλατφόρμα TNGA ενώ εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η κυριαρχία υβριδικών συνόλων στην γκάμα του.

Ριζικές προδιαγράφονται οι αλλαγές και σε σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση καθώς οι designers της Lexus θα ακολουθήσουν μια crossover προσέγγιση, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι θα πρόκειται για ένα μοντέλο με σαφή περιπετειώδη αισθητικά γονίδια τα οποία επί της ουσίας θα σημαίνουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, γενναιόδωρο ύψος οροφής και ψηλή θέση οδήγησης.

Σε κάθε περίπτωση το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο από το UX το οποίο έχει διαστάσεις 4,495 μ. μήκος, 1,84 μ. πλάτος και 1,54 ύψος ενώ το μεταξόνιο του διαμορφώνεται σε 2,64 μέτρα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ακόμα ανώνυμο νέο μοντέλο το οποίο δεν θα ονομάζεται CT, δεν αποκλείεται να αποτελέσει και την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Lexus η οποία έτσι θα βρει διέξοδο στην ήδη δημοφιλή κατηγορία των compact crossovers αλλά και στην υπό ανάπτυξη των ηλεκτρικών.

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024