Οι ιθύνοντες της Lexus αναζητούν ήδη τον αντικαταστάτη του CT ο οποίος και αναμένεται ν να κάνει την εμφάνισή του σε διάστημα δύο ετών ως μοντέλο του 2021 σύμφωνα με   δηλώσεις του επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της πολυτελούς ιαπωνικής φίρμας, Pascal Ruch.

Aν και ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητα του νέου μοντέλου, σχεδόν βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο entry-level μοντέλο της Lexus θα αξιοποιήσει την πολυχρηστική πλατφόρμα TNGA ενώ εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η κυριαρχία υβριδικών συνόλων στην γκάμα του.

Ριζικές προδιαγράφονται οι αλλαγές και σε σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση καθώς οι designers της Lexus θα ακολουθήσουν μια crossover προσέγγιση, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι θα πρόκειται για ένα μοντέλο με σαφή περιπετειώδη αισθητικά γονίδια τα οποία επί της ουσίας θα σημαίνουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, γενναιόδωρο ύψος οροφής και ψηλή θέση οδήγησης.

Σε κάθε περίπτωση το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο από το UX το οποίο έχει διαστάσεις 4,495 μ. μήκος, 1,84 μ. πλάτος και 1,54 ύψος ενώ το μεταξόνιο του διαμορφώνεται σε 2,64 μέτρα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ακόμα ανώνυμο νέο μοντέλο το οποίο δεν θα ονομάζεται CT, δεν αποκλείεται να αποτελέσει και την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Lexus η οποία έτσι θα βρει διέξοδο στην ήδη δημοφιλή κατηγορία των compact crossovers αλλά και στην υπό ανάπτυξη των ηλεκτρικών.