Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Audi S4 Sedan & Avant με TDI και ήπια υβριδική τεχνολογία

Τα Audi S4 Sedan & Avant με TDI και ήπια υβριδική τεχνολογία

Τα S4 σε τετράθυρη και πρακτική Avant έκδοση αμαξώματος προσθέτουν στην γκάμα τους τον πετρελαιοκινητήρα V6 στη διαμόρφωση με την ήπια υβριδική τεχνολογία και τον ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, ενισχύοντας τις επιδόσεις τους αλλά και την αποδοτικότητά τους.

Στην ίδια ακριβώς  λογική με τα πρόσφατα S5, S6 και S7, τo S4 σε τετράθυρη και πρακτική station wagon, παραλλαγή αμαξώματος αποκτά πρόσβαση στο συνδυασμό του πανίσχυρου diesel V6 κινητήρα με ήπια υβριδική τεχνολογία και ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις αλλά και ενισχυμένη αποδοτικότητα.

Aν και επί του παρόντος η Audi δεν έχει ανακοινώσει τις πλήρεις προδιαγραφές για την νέα πετρελαιοκίνητη σπορ έκδοση των S4 Sedan και Avant, όπως ισχύει και στις παραπάνω πρόσφατες αφίξεις S μοντέλων που επωφελούνται από το συγκεκριμένο σύνολο, η προσφερόμενη ισχύς αναμένεται να φτάσει τους 347 ίππους και τα 700 Nm ροπής.

Το σύνολο συμπληρώνεται από την παρουσία αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή του συστήματος Quattro.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, αν και εκκρεμούν οι επίσημες ανακοινώσεις από την Audi, η μέγιστη ταχύτητα των S4 αναμένεται να προσδιοριστεί σε 250 χλμ./ώρα ενώ η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτεί 4,8 δευτερόλεπτα για την τετράθυρη έκδοση και 4,9 για την πρακτική Avant.

Πέρα από τις δεδομένες επιδόσεις των δύο S μοντέλων αξίζει να σημειωθεί ότι TDI των 3,0 λίτρων επωφελείται από ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή καυσαερίων ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο συμβατικός υπερσυμπιεστής δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του κινητήρα, εξαλείφοντας έτσι την υστέρηση turbo.

Ωστόσο, πέρα από τον ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή ο οποίος προϋπήρξε στο οπλοστάσιο της Audi, στην συγκεκριμένη διαμόρφωση κομβικό ρόλο διαδραματίζει η ήπια υβριδική τεχνολογία η οποία έγκειται στην παρουσία ενός παράλληλου ηλεκτρικού κυκλώματος 48 Volt το οποίο συνοδεύεται από σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μπαταρίες ιόντων λιθίου 0,5 kWh που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας έως κατά 0,5 λίτρου καυσίμου/100 χλμ.

Έτσι, στην περίπτωση του πετρελαιοκίνητου S4 Sedan, η κατανάλωση καυσίμου προσδιορίζεται σε 6,2 λίτρα/100 χλμ. και σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 161 γρ./χλμ. ενώ σε αυτήν του Avant σε 6,3 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 6,3 λίτρα/100 χλμ.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024