Βρετανία: Η Μέι έδιωξε από την κυβέρνηση τον υπουργό Άμυνας
Εξαιτίας της συμμετοχής του στις διαρροές που αφορούν την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, απέπεμψε τον υπουργό Αμυνας της κυβέρνησής της Γκάβιν Ουίλιαμσον εξαιτίας της συμμετοχής του στις διαρροές που αφορούν την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
«Η πρωθυπουργός ζήτησε απόψε από τον Γκάβιν Ουίλιαμσον να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού απώλεσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του ως υπουργού Αμυνας και μέλους της κυβέρνησής της» ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρινίζοντας ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή της αφού ενημερώθηκε για την στάση του υπουργού έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές αυτές, που αφορούν το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τους Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 23 Απριλίου.
Στην θέση του υπουργού Αμυνας η Τερέζα Μέι διόρισε τη Πένι Μόρντοντ, μέχρι σήμερα υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης.
Η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Laura Kuenssberg έγραψε στο Twitter ότι ο Γκάβιν Ουίλιαμσον αρνείται ότι είναι η πηγή της διαρροής και επαναλαμβάνει ότι ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα του θα αποκάλυπταν ποτέ απόρρητα στοιχεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος μιλά για πρώτη φορά για τη μάχη του με τον καρκίνο
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Παυλόπουλος: Η Δικαστική Εξουσία απομακρύνεται επικίνδυνα από τις ρίζες της χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442