Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία: Οι δημοσιογράφοι συμφώνησαν σε πρωτόκολλο για την κάλυψη της δίκης του Τάραντ

Νέα Ζηλανδία: Οι δημοσιογράφοι συμφώνησαν σε πρωτόκολλο για την κάλυψη της δίκης του Τάραντ

Σε περιορισμό της μετάδοσης δηλώσεων περί λευκής υπεροχής, συμφώνησαν οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι της Νέας Ζηλανδίας, αναφορικά με την κάλυψη της δίκης του Μπρέντον Τάραντ.

Οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι της Νέας Ζηλανδίας συμφώνησαν «να περιορίσουν τη μετάδοση των δηλώσεων που προωθούν ενεργά την ιδεολογία της λευκής υπεροχής» κατά τη διάρκεια της κάλυψης της δίκης του 28χρονου Μπρέντον Τάραντ, δράστη του μακελειού σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς που κόστισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους.

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι τα μέσα που εκπροσωπούμε θα καλύπτουν την επερχόμενη δίκη με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση που υπογράφουν οι διευθυντές του Radio New Zealand, του TVNZ, του Stuff, του Mediaworks και του NZME.

Ο Τάραντ κατηγορείται για 50 ανθρωποκτονίες και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου του Κράισττσερτς τον Ιούνιο.

«Στον βαθμό που συνάδει με τις αξίες της ανοικτής δικαιοσύνης θα περιορίσουμε τη μετάδοση δηλώσεων που προωθούν ενεργά την ιδεολογία της λευκής υπεροχής ή την τρομοκρατία»,αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι πέντε μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι της Νέας Ζηλανδίας συμφώνησαν να μην μεταδώσουν καμία εικόνα ή χειρονομία που προωθεί ή στηρίζει την ιδεολογία της λευκής υπεροχής στη διάρκεια της δίκης και τόνισαν ότι για τον σκοπό αυτό θα φροντίσουν να την καλύψουν «πεπειραμένοι» δημοσιογράφοι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024