Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δούρου για Μάτι: Μακάρι να μπορούσα να λειτουργήσω ως Ιφιγένεια

Δούρου για Μάτι: Μακάρι να μπορούσα να λειτουργήσω ως Ιφιγένεια

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σπεύδει προεκλογικά να αλλάξει τη στάση της αναφορικά με την τραγωδία στην ανατολική Αττική, αφήνοντας πίσω της τη «στραβή στη βάρδια» και υιοθετώντας το ρόλο της «Ιφιγένειας» για να φυσήξει ούριος άνεμος.

Μια εκ διαμέτρου διαφορετική στάση από την αρχική επιλέγει να κρατήσει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αναφορικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή 101 κάτοικοι και παραθεριστές.

Αν και αρχικά υποστήριξε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τη «στραβή» που απλά έτυχε στη βάρδιά της, πλέον υπογραμμίζει ότι θα ήθελε να λειτουργήσει ως «Ιφιγένεια» για να φυσήξει ούριος άνεμος, όπως τόνισε σε συνέντευξή της στο thecaller.gr.

«Έχω πει και το πιστεύω βαθιά ότι μακάρι να μπορούσα να λειτουργήσω ως Ιφιγένεια προκειμένου να φυσήξει ούριος άνεμος και να μην συναπαντηθούμε σε μια νέα εθνική τραγωδία. Ωστόσο, πια τα κλιματικά δεδομένα έχουν αλλάξει επί τα χείρω, και επιβάλλουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, πλημμυρών, πυρκαγιών, με βαθιές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με συγκεκριμένες αναθέσεις αρμοδιοτήτων. Είναι σαφές ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να εντέλλει το Πυροσβεστικό σώμα, για παράδειγμα. Κι επειδή δυστυχώς ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω, κι επειδή παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Περιφέρειας έπραξαν ως όφειλαν, θρηνήσαμε θύματα, έχουμε πλέον όλοι την ηθική υποχρέωση, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα αποτρέψουν νέες τραγωδίες. Χωρίς κραυγές, χωρίς αναθέματα, χωρίς τυμβωρυχίες. Γιατί η υπόθεση της Πολιτικής Προστασίας δεν μπορεί να γίνεται προεκλογικό επιχείρημα ή εργαλείο σπίλωσης υπολήψεων! Εμείς έχουμε καταθέσει, συγκεκριμένες προτάσεις πριν από τις εθνικές τραγωδίες, και μάλιστα σε άρθρο μου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τον Αύγουστο του 2017 πρότεινα σειρά μέτρων, όπως για παράδειγμα την ίδρυση και λειτουργία της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας, τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης ενίσχυσης των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας, την ενεργοποίηση, είτε με σχετικό ΠΔ είτε με κανονιστική απόφαση του ΥΠΕΣ, της λειτουργίας του Συντονιστικού Μητροπολιτικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής.

Για το έργο της Περιφέρειας, η κ. Δούρου τόνισε πως «ακόμη και οι λάτρεις των fake news, αναγνωρίζουν ότι κάναμε την Περιφέρεια Αττικής ορατή, τη φέραμε στο επίκεντρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και την καταστήσαμε παρούσα στα διεθνή φόρα», συμπληρώνοντας ότι «στοχοποιήθηκε», επειδή ήταν το «εύκολο θύμα» και σχολιάζοντας σχετικά: «Ζούμε σε εποχή μεγάλου αποπροσανατολισμού, λόγω και της αξιοποίησης των social media ως καλοπληρωμένων μηχανισμών «εκτέλεσης χαρακτήρων»».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων τόσο στον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, λέγοντας πως «είχε έναν σχεδιασμό, που ανατροφοδοτούσε το πρόβλημα» ενώ «παράλληλα έκλεινε το μάτι σε συμφέροντα», όσο και στον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, λέγοντας πως «η έννοια ‘’ανακύκλωση’’ τού είναι κάτι σαν ξένη λέξη, ενώ η προσέγγισή του είναι αντίστοιχη της συνολικής θεατρικότητας και επιπολαιότητας που χαρακτηρίζει κάθε παρουσία του».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024